HOME FOLLOW LOVE DESIGN FB TWITTER INSTA

Complimentation ♥ Pujian

Assalamualaikum.

Girls tend to not know how to accept compliment. 
Bincangkan.

Perempuan ni sebenarnya tak reti nak terima pujian.
Kalau lelaki tu gua taktau lah pulak macam mana gayanya.

First situation:
Syahir ni dah lama dah kawan dengan Liyana. Dorang ni gila-gila.
Asal jumpa je bergaduh. Syahir kuat mengusik. Tiba-tiba one day, Syahir puji Liyana.

Syahir:   Weh Yana, cun lah hang hari ni.

Liyana:   Hang ni nak makan sup kaki ka hapa? Tiba-tiba duk puji aku.
Nampak sangat tak ikhlaih *ikhlas* 
Pusing belakang. Sengih sensorang.

Dari situ kita nampak dah kan. Dia suka dengan complimentation tu tapi
taktau nak accept macam mana. 

Second situation:
Zul tengah chatting dengan sorang perempuan ni. Nama dia Puteri.

Zul: Hai. Cun gila DP you :)

Puteri (monolog): Ni skill nak mengurat la ni. Dah expired dah skill kau bro.
OFFLINE.

Kat sini maybe Zul ni sebenarnya nak kawan je. Try to be friendly.
Tapi disalah faham oleh Puteri. Sebab, tak reti terima pujian.

Third situation:
Aku duk tengok gambar yang kak Fiza post tadi dekat wall dia.
Gambar dia dengan ehem ehem dia.

Aku: Kak, sweet gila korang. Jelly much.

Kak Fiza: Eh mana ada. Aimi dengan XXX lagi sweet,

Aku: Pandai-pandai lah kak ni. Untung la akak. Dapat tunang handsome 
kacak, tampan bergaya.

Kak Fiza: Aishh Aimi ni. Aimi lagi untung. Dah la cun dapat ehem ehem 
handsome bijak pandai bla bla bla.

Aimi: Bla bla bla..

Kak Fiza: Bla bla bla..

Keadaan berterusan sampai esok.

Untuk situation ni, kami berdua harus ditampar sehingga bisu ya.
Hahaha. Jadah gua tak boleh tengok scene ni kat timeline. Funny much.

Seriously, macam mana nak terima pujian orang ni.

CENGGINI.

Dia: Girl, you looks beautiful tonight :)
Kita: TONIGHT jaaaa? Semalam? Kemarin dulu? Tak?

JUST KIDDING LOL.

Nama watak takdak kaitan dengan yang masih menyedut oxygen dan
menghembus carbon dioxide dengan yang sudah berhijrah ke alam sana.

Adios ♥

Eh nak tau tak? :D
Jibam singgah blog Aimi? Siap comment lagi? Tak percaya? -> HERE :)
Nak Join Second GA Aimi ?HERE :)
Hottest Boys on the Blog. HERE :)

Hottest Boys on the Blog ♥


Assalamualaikum

Hey peeps. Lately, there's a lot of blog's entry which told us about those
politic's thingy, ABPBH ( memandangkan malam ni ABPBH) .
Aku nak keluar topic kejap. Siapa sini suka layan youtube?
Especially layan international cover. *Angkat tangan please* Haha.

Aku kalau boring gila-gila, taktau nak buat ape mesti bukak Youtube.
Bila bukak youtube of course la pergi channel Tyler Ward.

Bukan nak cakap apa, kengkadang suara artis cover ni lagi sedap
daripada penyanyi asal dia. That's why I prefer youtube artist more than others.

Aku nak cerita pasal Not Another Boy Band :)
Haha. Sedap suara depa ni :)

First yang aku kenal, Tyler Ward. Lagu dia sedap-sedap.
Ada yang dia cover, ada yang dia buat sendiri. Contoh macam :
Falling  

Lepas tu, bila dah godek-godek channel Tyler ni, terjumpa lah
seorang guy ni. Chester See. *Selamat tinggal Tyler. Chester handsome lagi* Haha
Dia singer and actor. Google kata. Cover song dia yang paling sedap aku rasa :

Then, terjumpa pulak dengan Kurt Hugo. Jumpa dia masa cari cover lagu
When I Was Your Man. Perhh, suara dia sejibik macam Chester See. I loike ;)

Last sekali, bila buat treasure hunt dekat channel Kurt. Jumpa lah 
Not Another Boy Band. 


Ni video nya :


Cute gila video diorang.
Bila dah tengok video ni. Lastly, jumpa lah Sam dengan Dave.
Sam cute gilaa -,-'' Gila gila punya cute. Okay cukup aimi. Hee ^^

Most of all, I love Chester. Suara dia tu. Memang buat aku melting la ^^
Tapi Sam Tsui tetap paling cute. Eh :P Hihi

Dulu tak layan mana lagu English, but since ambik English Studies.
Kena lah layan. Boleh improve English :D

P/s: Chester, err. I love you ;) ♥ 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...