HOME FOLLOW LOVE DESIGN FB TWITTER INSTA

Complimentation ♥ Pujian

Assalamualaikum.

Girls tend to not know how to accept compliment. 
Bincangkan.

Perempuan ni sebenarnya tak reti nak terima pujian.
Kalau lelaki tu gua taktau lah pulak macam mana gayanya.

First situation:
Syahir ni dah lama dah kawan dengan Liyana. Dorang ni gila-gila.
Asal jumpa je bergaduh. Syahir kuat mengusik. Tiba-tiba one day, Syahir puji Liyana.

Syahir:   Weh Yana, cun lah hang hari ni.

Liyana:   Hang ni nak makan sup kaki ka hapa? Tiba-tiba duk puji aku.
Nampak sangat tak ikhlaih *ikhlas* 
Pusing belakang. Sengih sensorang.

Dari situ kita nampak dah kan. Dia suka dengan complimentation tu tapi
taktau nak accept macam mana. 

Second situation:
Zul tengah chatting dengan sorang perempuan ni. Nama dia Puteri.

Zul: Hai. Cun gila DP you :)

Puteri (monolog): Ni skill nak mengurat la ni. Dah expired dah skill kau bro.
OFFLINE.

Kat sini maybe Zul ni sebenarnya nak kawan je. Try to be friendly.
Tapi disalah faham oleh Puteri. Sebab, tak reti terima pujian.

Third situation:
Aku duk tengok gambar yang kak Fiza post tadi dekat wall dia.
Gambar dia dengan ehem ehem dia.

Aku: Kak, sweet gila korang. Jelly much.

Kak Fiza: Eh mana ada. Aimi dengan XXX lagi sweet,

Aku: Pandai-pandai lah kak ni. Untung la akak. Dapat tunang handsome 
kacak, tampan bergaya.

Kak Fiza: Aishh Aimi ni. Aimi lagi untung. Dah la cun dapat ehem ehem 
handsome bijak pandai bla bla bla.

Aimi: Bla bla bla..

Kak Fiza: Bla bla bla..

Keadaan berterusan sampai esok.

Untuk situation ni, kami berdua harus ditampar sehingga bisu ya.
Hahaha. Jadah gua tak boleh tengok scene ni kat timeline. Funny much.

Seriously, macam mana nak terima pujian orang ni.

CENGGINI.

Dia: Girl, you looks beautiful tonight :)
Kita: TONIGHT jaaaa? Semalam? Kemarin dulu? Tak?

JUST KIDDING LOL.

Nama watak takdak kaitan dengan yang masih menyedut oxygen dan
menghembus carbon dioxide dengan yang sudah berhijrah ke alam sana.

Adios ♥

Eh nak tau tak? :D
Jibam singgah blog Aimi? Siap comment lagi? Tak percaya? -> HERE :)
Nak Join Second GA Aimi ?HERE :)
Hottest Boys on the Blog. HERE :)

16 comments:

  1. wahhh... kemainn dialog kami.. xhengat dunia ..kakakmu yg nie ngn abam syahir mu nie xdok keje len dh ke adek sayam? duk gocoh jah..hahah..parok2 :p

    Amboi3..pndai naa adik2 kak yana nie..diam2 ubi berisi rupanyaa..xpa2..tacink 10 minit..werk! >_^"

    ReplyDelete
  2. Itu yang selalu berlaku sebenarnya. Ade pulak gadis bila kena puji sampai diam seribu bahasa. Tak terkeluar sepatah pun daripada mulut dia.

    Btw, hahaha akak tergelak vibrate baca entry aimi. Abang ipaq hang tak penah pong puji akak. Sadiss kan T_T

    Ok dalam lawak , gelak gelak tapi akak tersentuh bila baca dialog bawah sekali tu. Hopefully Allah swt permudahkan segalanya. Ameen =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Gelak vibrate baqhangg. Takpa. Nanti dia puji la tuu ;)

      Delete
  3. hehe, so true memang gegurl tak tahu cemana nak accept complemetation. sometime they like but somehow they dont like. tula gegurl ni tak perlu nk difahami cukup kasih sayang jek. ngeee

    ReplyDelete
  4. awat tak jawab ja terima kaseh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. itu yang sebaiknya. senang kan :)

      Delete
  5. Assalamualaikum adik Aimi. nice lah. hehehhe bersyukur, dan banyak berdoa moga dia jodohmu :)

    ReplyDelete
  6. haha..betol kot..pmpuan memang tak tau terima pujian tapi sukakan pujian..haha

    ReplyDelete
  7. ena ni lau ada org puji jadi mati akai.. hahah sbb bg ena pujian seseorang tu sgt berharga dan tak layak untuk ena... huu kdg2 bls terima kasih je rse x memadai je.. huaaaaaaa

    ReplyDelete
  8. Salam kenal...kak M folo sini..keep in touch

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...