HOME FOLLOW LOVE DESIGN FB TWITTER INSTA

Budak Biasa ._.

Aku.
Budak biasa.
Kadang-kadang peramah.
Kadang-kadang sarkastik.
Kadang-kadang baik alim,
Kadang-kadang bangang abadi jugak.

Nampak aje sombong.
Tapi cuba lah tegur,
tobat hang menyesal tegur aku.
Mesti tak larat nak layan aku

Tapi,
Kalau kau ada tegur aku,
Mula-mula je aku layan.
Lama-lama aku buat dek je.
Jangan lah marah aku.
Sebab, maybe.
Maybe la.
Kau macam pesen 
'menjengkelkan' sikit.

Manalah tau.
Kata-kata kau.
Cara kau cakap.
Ada macam tak kena.
Banyak tanya ke pasal peribadi.
Banyak perli menganjing ke.
Suka mendesak ke.
Sape suka kan.

Aku bukan nak 
cakap aku bagus.
Aku pun sama je.
Banyak kurangnya.

Aku memang macam ni.
Aku bukannya jenis budak 
yang tak reti melawak.
Aku just selalu awkward 
dengan orang yang baru kenal.

Aku menulis bukan 
untuk impressed people.

Aku menulis just 
untuk suka suka.

Aku menulis just untuk appreciate
kehadiran mereka-mereka dalam hidup aku.

Aku menulis just sebab nak 
buang rasa sedih dalam hati.

Menulis ni terapi time happy dan sedih.
Tak percaya?
Sila lah cuba ya.

Aku,
Budak Biasa.

So, persoalannya disini
Patut ke aku kecewakan orang yang banyak
bagi kegembiraan dan harapan dekat aku 
dengan kembali kepada orang
yang dah banyak sakitkan hati aku?

Eh. Kelaut pulak. Tak ada kaitan langsung.

Best regards,
Aimi Middleton

4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...