HOME FOLLOW LOVE DESIGN FB TWITTER INSTA

Much love, Aimi ♡

Currently waiting for the bus. Baru habis discussion. New semester has started. Hoping for the best in this semester. Cewah, speaking kut. Hee. Ni update guna tab je. Laptop nya enggak ada. Tak bawak balik lappy. So, service edit pun dah stop for this time being.
Nak update blog pun takde mood. Macam ngan dah merajuk dah. Tapi last last aku jugak yang rindu dengan blog. Readers pun semua dah habih lari dah. Hihu
Ape yg boleh aku cakap, even banyak gila problem aku lately aku bersyukur gila yang something happened. Thanks so much for this happiness♡
To those yg aku pernah sakitkan hati, I'm really sorry. I mean, I really mean it. Sorry. Memang lah senang je nak cakap sorry kan, susah nak memaafkan. But still I'm sorry. Okay lah. Bus dah sampai. Till then. Much love, Aimi.
P/s: Sumpah tak best update guna tab. Grr

Dianiaya | Menganiaya | Teraniaya

Watak Utama - GUA , That Girl
Pelakon Pembantu - Miss Kay

Ape cerita sebenarnya? Entah. Aku pun taktahu nak cerita macam mana. Rasa macam teraniaya sangat-sangat. Okaylah. Dipendekkan cerita. Haritu 'that girl' ni nak tolak phone dia. Nak jual lah kira sebab dia nak study obesi (oversea). Harga 600. Deposit 350. And nak dijadikan cerita 'that girl' ni schoolmate aku dulu. Pikirkan yang dia schoolmate aku, tu yang aku percaya and beli.

Then, settle proses bank in duit yang punya lah cepat macam ke hape. Time nak suruh bank in pun satu hal. Punya lah nak cepat. Siap suruh bank in guna CimbClicks. Nak malam tu jugak la ape la. Tak menyempat langsung. Aku takde CimbClicks. Terpaksa lah mintak tolong member. Nasib MK baik, tolong aku. MK, thankyou T_T Kak Ain pun thankyou sangat T_T *Ya Allah, sedihnya bila pikir balik malam tu*

Dia cakap dia dah post smartphone tu. Sebenarnya kalau ikut kan hati aku nak suruh dia guna Nation Wide. Selamat and cepat kan. Nanti aku bayar lah lebih untuk charge Nation Wide tu. Yela. Barang bukan seringgit dua kay. Rupanya, dia pergi pos guna pos biasa. POS BIASA okay? Dalam tu ada phone. *Aku sengih jela. 

Then dekat tiga minggu benda tu tak sampai sampai pun. Bila inbox, punya lah payah nak balas.  Nak text, dia dah kat obesi sana. Tukar pakai number sana lah agaknya. Aku siap kena tukar tiket bus balik cuti sem lagi semata-mata nak tunggu benda alah tu. Ye lah. Kot kot lah ada sampai kan. Tapi haram. Hapah pun takdak.

Dia siap cakap lagi dia dah buat report police sebab pejabat post kata benda tu dah delivered. Tapi dekat side aku, takde sikit pun tempias kena. Means, kalau betul dia report police, mesti police cari aku. Mesti diorang nak soal aku ke ape. Yela. Boleh jadi kalau aku jahat, aku ambik benda tu then bagitau dia yang benda tu takde pun sampai. Kan? Tapi tak. 

Last-last, 'that girl' mintak acc number nak bagi balik duit lah sebab aku tak dapat barang tu. Dia transfer guna TT. *Telegraphic Transfer bak kata dia. So makan masa sikit. Seminggu myb. 21 October sampai 5 November, satu sen pun takde masuk dalam acc aku.


And last-last, Miss Kay *schoolmate aku jugak* bagitau dia pun jadi benda yang sama. And beli barang yang sama. SAMA kayy SAMA. Takkan lah handphone dia, dia nak tolak dekat orang ada dua tiga buah. Benda brand sama. Model sama.

Maybe 350 bagi orang lain sikit. Tapi 350 duit titik peluh ketiak aku edit blog. Duit sakit kepala, sakit mata, sakit belakang aku edit blog. So, aku terkilan gila-gila. Sebelum ni aku diam je. Takdak bagitau sapa-sapa. Aku bagi peluang dekat kau settle benda ni. Tapi entah. Takde ape-ape pun. Duit tak masuk-masuk. Aku kalau nak report police senang je. Abang aku polis. Bukan nak ugut apa, tapi tolong lah jangan aniaya orang sampai macam ni doh.

Moral value:
1. Jangan lah aniaya-aniaya orang. Buat naya jee weh.
2. Jangan jadi bongok macam aku.
3. Jangan lah percaya even dia schoolmate ke classmate ke ape ke.
3. Kalau nak ber bisness, tolong jujur and ikhlas.


AKU TAKDE NIAT NAK MALUKAN SESAPE. SEBAB TU AKU TAK MENTION NAMA. TAPI KALAU BOLEH AGAK SAPE TU, PAHAM PAHAM JELA.

Readers, sorry kalau terkasar bahasa.
350 hinggit aku TT____TT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...