HOME FOLLOW LOVE DESIGN FB TWITTER INSTA

If I Stay

Assalamualaikum guys? :) Lama menghilang? Ya busy baru bukak sem. Dah seminggu dah start my last semester in UPSI. Basically first week ni lecturer just buat introduction pasal each subject. Cerita pasal assignment semua. And yeah, next week start lah bercinta dengan presentation and assignments. Let's move on to next topis cz I am not planning to buat entri pasal my assignment dekat sini. Buat penat jari menaip -.-
Semalam, tengok cerita If I Stay. Best. It is an adaptation from a best selling/ seller (?) novel by Gayle Forman. Cerita ni banyak flashbacks. Like almost the whole time dalam cerita tu flashbacks. Well the storyline tak berat sangat. Okay lah overall. I really love the hero and heroin in this movie. Jamie Blackley as Adam and Chloe Grace Moretz as Mia Hall. And one more thing, soundtrack cerita ni best (Y) Aku malas nak type synopsis panjang-panjang, apa kata korang pi tengok. Tak nyesal nyeee ^^

Best quotes:
"If you stay, I'll do whatever you want. I'll quit the band, go with you to New York. But if you need me to go away, I'll do that, too. I was talking to Liz and she said maybe coming back to your old life would be too painful, that maybe it'd be easier for you to erase us. And that would suck, but I'd do it. I can lose you like that if I don't lose you today. I'll let you go. If you stay." - Adam
"Don't be scared.Women can handle the worst kind of pain. You'll find out one day." - Gayle Forman

"Adam is crying and somewhere inside of me I am crying, too, because I'm feeling things at last. I'm feeling not just the physical pain, but all that I have lost, and it is profound and catastrophic and will leave a crater in me that nothing will ever fill." - Mia 

"But the you who you are tonight is the same you I was in love with yesterday, the same you I’ll be in love with tomorrow." - Adam

"Adam is mumbling something now. In a low voice. Over and over he is saying: please. Please. Please. Please. Please. Please. Please. Please. Please. Please. Finally, he stops and looks at my face. "Please, Mia," he implores. "Don't make me write a song." - Gayle Forman

"If I stay. If I live. It's up to me." - Mia

"And I bet she'll be a stronger person because of what she's lost today. I have a feeling that once you live through something like this, you become a little bit invincible." - Gayle Forman

 
Muzicons.com
Breathe deep, breathe clear
Know that I'm here
Know that I'm here
Waitin'

Stay strong, stay gold
You don't have to fear
You don't have to fear
Waitin'

I'll see you soon
I'll see you soon

How could a heart like yours
Ever love a heart like mine?
How could I live before?
How could I have been so blind?

You opened up my eyes
You opened up my eyes

Sleep sound, sleep tight
Here in my mind
Here in my mind
Waitin'

Come close, my dear
You don't have to fear
You don't have to fear
Waitin'

I'll see you soon
I'll see you soon

How could a heart like yours
Ever love a heart like mine?
How could I live before?
How could I have been so blind?

You opened up my eyes
You opened up my eyes

Hold fast hope
All your love is all I've ever known
Hold fast hope
All your love is all I've ever known

How could a heart like yours
Ever love a heart like mine?
How I could I live before?
How could I have been so blind?

You opened up my eyes
You opened up my eyes
You opened up my eyes
You opened up my eyes

Adam Wilde (Jamie Blackley)

Tempahan Edit Blog #17

Assalamualaikum guys. This gonna be a short quick post. Nak update pasal order design blog. Baru habis edit blog Kak Zuha. A travel blog. Jealous gila tengok entries kak Zuha semua jenjalan oversea je. Jom usha blog kak Zuha to get to know more about her and her travelogue. Click the picture to see the whole look of the blog 


Dengan tak malunya nak cakap yang header yang paling aku suka yang aku pernah buat. Haha. Even though nak membuatnya tu seksa. Order still dibuka
For any blog editing service request, boleh terus Whatsapp ke 014-5305706 (business matter only plis) Boleh nak pm dekat Facebook or dm dekat Twitter but takut tak perasan sebab jarang on especially Facebook. Thank you Senang cerita apa apa terus whatsapp lah senang.


P/s: Esok nak balik UPSI dah. Mixed feeling. Tak sabar nak balik but in the same time sedih nak tinggal rumah. Hm 


Tempahan Edit Blog #16

Assalamualaikum guys. Nak update pasal blog design. Ada satu pagi haritu, dalam pukul 7 lebih masuk satu whatsapp from MamaNiza. She asked me to redesign her blog. Header, menu tab, home older and newer button and watermark (sahaja). And ofkos la aku reply tengah hari kan. Pukul 7 aku nak bangun? Bertuah sangat. Tidur pun pukul empat lima pagi. Haha. Malam tu mama balas. Then malam tu jugak dia masuk payment. Aku pun malam tu gak dalam kul 12 terus buat kerja sampai pukul 3 lebih nak dekat pukul 4 siap. Aku accept any urgent request :) (Klik gambar untuk ke blog mamaniza) By the way, thanks mama for the entry :) HERE.

Header and menu tab baru blog mama.

Button home, older and newer.

Watermark.

For any blog editing service request, boleh terus Whatsapp ke 014-5305706 (business matter only plis) or wechat id: ikaasyafikaa. Boleh nak pm dekat Facebook or dm dekat Twitter but takut tak perasan sebab jarang on especially Facebook. Thank you.
Wish me luck for my MUET tomorrow. 

Tempahan Edit Blog #15

Assalamualaikum and hi guys. Baru je lepas edit blog. Blogger AzaAtikah mintak tolong aku re-design blog dia. Dia mintak theme anime anime gitchu , color purple pink. Favourite color gua. Semangat sikit edit blog. Hewwww. So boleh la ke blog beliau untuk tengok whole look blog nya. TWINKLING STAR.


Another design boleh tengok dalam entri entri kat bawah:


By the way, ada sorang akak ni nama nya Kak Su. Dia sekarang stay dekat Cardiff, UK ikut husband dia sambung belajar. Dekat sana dia buat business. Sapa sapa nak cari barang dekat UK boleh dapatkan dari dia. Stroller, Cooking Utensil, Apparel and macam macam lagi.
Cara untuk contact:
Whatsapp: +447931018198
Itu sahaja from me and to anyone yang nak guna service design blog from PyqaDesign boleh terus contact di whatsapp (0145305706) or wechat: ikaasyafikaa. Tak digalakkan pm dekat Facebook sekarag sebab jarang online.

Tempahan Edit Blog #14

Assalamualaikum and hi guys. As usual, this gonna be a short quick post :) Nak update pasal latest design order. Tak berapa nak latest pun sebenarnya sebab dah agak lama dah siapnya, update je belum. Hihi.

Ni order dari kak Deeya Ibrahim. Kak Ya nak theme purplish. Light and dark purple gitchu. So, here it is. Blog Kak Ya ni blog business. Shaklee ^^ Dia baru nak start. Jom lah tengok tengok tolong kak Ya market blog dia :) 

Click gambar untuk ke blog Great Health For Us
Gambar kat ni ialan post title and date header blog Kak Deeya while gambar kat bawah ni ialah gambar shoutbox nya.  
Other design?

So, anybody yang perlukan service edit blog boleh la contact aye ye : 
Facebook: https://www.facebook.com/aimi.acun | Twitter: https://twitter.com/aimimiddleton | Whatsapp: 014-5305706 | Wechat: ikaasyafikaa

Under Construction

Hello guys! This gonna be a short quick post. Been not updating this page for ages. There's so much things to talk about; about my recent escape, about one interesting eating place, about my customer design review etc but then mood kelaut. So just nak bagitau yang I'll be re-designing this blog's layout but will not be changing the blog's privacy which mean it will remain public during the construction. So kalau nampak benda benda bersepah in the mean time, harap mahap.


My cutest dear asked me to update something on this blog. So here it is. I update ni, pendek jela. Aci kan, Dougy? Haha. I miss UPSI so much. *oh ya, and everything in it. Hiks* 

Stay tune to check the final look of this blog soon  Kejadah nya kengkonon speaking london harini. Konon nak practise untuk MUET October 14 ni. Wish me luck, darlings. Help me out and like my page;


 PyqaDesign - Kengkonon Designer. 

PyqaDesign - Kengkonon Designer


Assalamualaikum guys. Harini I nak mempromote bisness I olls yang sebenarnya dah lama dah running. So called business. I provide service for blog editing service (simple and washed template), logo and banner (new service).  Contoh blog yang pernah di edit boleh tengok dekat SINI.

Kenapa pilih PYQADESIGN ?
First of all, the first PYQA tu takdak langsung kaitan dengan sejenis binatang peliharaan kegemaran korang time bebudak dulu yakni PIKACHU. PYQA = SYAFIQAH . Mengada padahal takde orang pernah panggil aku PIKA pun. IKA adelewwww *tumbuk sedas please*

Kenapa banyak sangat kenapa ni? Huhu. Gakgak *agakagak* hengkorang boleh maju dah bisness ai ni. Haa alang-alang I olls dah terpromote bisnes sendiri ni. Disini hendak jugak I olls terangkan cecara *cara-cara* nak submit order untuk I olls design kan blog korang.


First, contact me. Tak kira lah macam mana macam mana pun, bagaimanapun anda tidak digalakkan menghantar sebarang surat menyurat melayang bagai. Membazir tenaga abam posmen je. Kindly email (puqadesign@gmail.com) or leave a private message at FB or Twitter. Tapi kalau korang nak kan reply yang cekap, pantas dan efisien, maka hendaklah korang wechat or whatsapp I olls. Number ada dalam logo atas (business matters only). Laju je I olls akan insya allah reply melainkan I olls membongkang tidur atau pun busy di office.

Then, kita akan discuss kan macam mana blog encik-encik dan puan-puan akan diedit. Design 100% atas keputusan owner blog melainkan owner mintak consultation dari saya, seorang yang kengkonon nya freelance blog designer ni.

Then, hendaklah tuan puan tinggalkan email dan password tuan puan untuk memudahkan kerja kerja mendesign blog tersebut. Jikalau *apak purba bahasa*, jikalau tuan puan tak berapa nak percayakan I olls, tentuan dan pempuan boleh lah secure kan dulu password dengan menukar ke 'abc123' ataupun yang sewaktu dengan nya.

Untuk maklumat tentuan dan pempuan, saya dah pegang terlampau banyak email dan password, jadinya dengan password password saya sekali saya kengkadang amnesia. Al maklum lah, autosave ken -,-

Ha, then I olls edit sampai tentuan dan pempuan puas hati. The end. Oh ya, payment perlu dibuat before kerja mengedit dijalan kan. Tapi apa-apa pun, just contact me first. Kita sembang dulu macam mana. Apa yang boleh di adjust, kita adjust kan (design and harga)

Okay penat  membebel. Mahap panjang sangat entri. Pardon my purba-skematik-karut marut bahasa. Tonggeng terbalik tatabahasa nya. Penyalahgunaan bahasa. Mahap. Till then, love.

P/s: Semalam dah update entri ni sebenarnya with my new look. But then ada coding clash. So tengah study balik. Revert to old template. Bila dah siap nanti, tukor ler balik. *Sedih*

STRESS SUNGGUH MELAYAN CODING NI. 

Tempahan Edit Blog #13

Hey guys. So this will be a short quick post. And yes, Assalamualaikum *lupa* 

So, this is week was a such hectic week. Selang sehari I need to follow my boss to Putrajaya regarding to some matters. And agak busy jugak dengan editing service. And ada permintaan untuk review bizshop and logo making but tak sempat nak ambik kut. Kalau boleh pun, maybe dua tiga minggu lagi. Next week my internship habis. Well, sebenar nya 29th August haritu dah habis but extend two weeks atas permintaan my supervisor.
So, sebelum lagi banyak aku merepek. Baik aku straight to the point. Baru je lepas edit satu blog ni. Simply Sweet. Dia nak blog ala ala blog Hazanis so I tried. And inilah hasil yang tak seberapa. Harap tuan blog suka. 

 Click picture to go to her blog. 

So, this is it. Hope you like it even tak se cun blog yang diharapkan.
Out of topic: To Syafiq and Mieerra ( my intern-mate) , thanks for the sweetest three months. Both of you leave such a great remarks on my internship. I had so much fun with kengkorang. Ada jodoh jumpa lagi ^^

For editing service, contact me: Facebook / Twitter / Email (measyafiqa@gmail.com) / Wechat (ikaasyafikaa) for business matters only. 



Another Short Escape

Pose cam haremm. Tak graduate lagi kelas modeling kata ko.

Fuh. Harini hari paling malas nak bangun pagi since aku start internship. Pat ploh kali snooze alarm -.- Ish ish. Ni sebab berjalan tak sedor diri weekend haritu ler. Tetiap minggu berjalan je kerjanya. Perasan? Tengok sini ^^ Another short escape to KL. Sabtu pagi naik bus, then jumpa Syahmi and classmate time form 4 form 5 dekat MRSM Pengkalan Chepa dulu. Syahmi dah nak fly ke UK this September so camtu la starting kengkonon reunion kitaorang.

Saturday (23 08 2014)

Naik bus dekat Terminal Sentral Kuantan sampai Terminal Jalan Pekeliling Lama. Sampai KL around 1130. Syahmi and Khalid pick me up and ambik another classmates then kitorang ke 1 Utama. A really well spent day. Sampai sampai OU terus pi sapedek sebab semua dah pakat kebuloq. Makan dekat Carl's Jr. Burger dia apak besor. Seksa nau nak habis kan but then lepas almost an hour duduk situ, manage to habiskan that burger. Sembang sembang. Then kitorang pergi Swing Bat dekat rooftop OU tu. 

Front: Syahmi. From left: Me - Bell - Amir - Khalid - Lan ^^
Macam biasa mainnya tak pandai, gaya je lebih. Ye lah. Tak pernah-pernah main, tiba-tiba main. Pegang pun tak tahu. Wanna try again tapi nak cari cikgu dulu. Haha. Main nya best. That feeling bila bat kita kena bola tu memang awesome but kalau tak kena memang stress lah kannn. Then pergi main bowling. Lepas tu pusing-pusing mall tu then balik rumah Wawa sebab sleep over kat sana. Malam tu just bergosip sampai tertidur. *Gegirl. Mana boleh tinggal gossips dia*

Sunday (24 08 2014)

It's Sunday! Hehe. Hari yang ditunggu tunggu kononnya. But then pagi tu macam takde semangat. Penat semalam tak hilang lagi --'' Sakit badan pulak tu lepas swing bat. Grr. Then pukul sebelas keluar dengan my unbiological brother, Abang Mal (Ekhmal Hisham). Dia ni senior time dekat MRSM Pengkalan Hulu dulu. 

Kitorang pergi dekat Laman Seni, Seksyen 7 Shah Alam. Bergambar sakan la konon. Aku ni jenis malu kalau tangkap gambar depan orang. *Kalau selfie takpe. Sebab sorang-sorang* Haha.

Kengkonon Sundate ah ni ken ^^

Then pergi makan dekat Pizza Hut Seksyen 7. Aku makan Seafood Lasagna *all time favourite* dengan Berrylicious ^^ Abang Mal makan Beef Meatball Spaghetti dengan Lemon Freeze. Then kitorang decided to watch a movie. Padahal kena rushing sebab bus balik Kuantan pukul 6 petang. Time tu dah pukul 3. Pergi la AEON Bukit Raja. Sampai sana around 3 suku and ambik slot pukul 3 suku jugak. Tengok cerita LUCY. Best ceriter tu ^^ Lepas tengok movie terus rushing to Terminal Jalan Pekeliling Lama, byebye byebye Abang Mal then naik bus dekat situ. *Dah macam kartun rasanya time tu*

#LorongBelakang
Angle ni macam nak mainkan perasaan aku je. Nampak tinggi dalam gambar tapi kenyataannya, harem.
"If the world could remain within a frame like a painting on a wall, I think we'd see the beauty and start staring in awe."

Aku bukan la jenis tangan cair *apakah? simpulan bahasa mana aku petik ni? Otak cair ade la kan* I mean, aku ni bukan la kreatif; pandai melukis (especially) tu but I really do enjoy art. Suka 'lemas' dalam those thing; tak kira la paintings, music and writings; poems.

Overall, thanks for a great weekend. It's tiring but it's worth it. Hope to meet all of you again soon. Kena cepat update sebab weekend ni ada another escape. Sakan ko, Syafiqah! Haha *happy plus rasa nak menangis mengenangkan sakit badan - penat but that's okay ^^ *

Kanak kanak paling riang yang pernah aku jumpa -.- Heheh
P/s: Okay aku penat gilaaaaaaaaaaaa. Asdfghjkl. P E N A T😭

Short Escape

Cherating.

Assalamualaikum guys. What a tiring day was yesterday. Penat yet enjoyful. Aku kena culik semalam. Ayat nak kontrobesi aje. Haha. Semalam lepak dengan memember practical. Selalu lepak kekejap je. Makan sembang membongek sambung kerja. But then semalam spend one day dengan diorang. Thanks bang syapik sebab ambik hantar saya budak kecik yang tak berapa rajin sangat nak melepak lepak ni *skema* Jangan nak aaaaaaaaabang sangat *tangan kebahu mata keatas*
Mula mula pi tengok movie, Into The Storm. Best! Thrill dia tu macam aku pulak yang tunggu nak kena dengan tornado tu. Senang citer, movie ni ajar yang,
“Tak kisah lah apa akan jadi dekat kita in future, as long kita bernafas. Kita hidup.”
Nak cakap kena bersyukur lah sebab kita still can breathe atas dunia ni. That tornado seems really scary duh. Yang paling penting sekali, Donnie handsome. Sekian.

Lepastu gerak pi Cherating. Around pukul empat sampai. Lepak lepak sembang hati ke hati, main air acah acah sweet, berlari berkejaran *overgila*, snap pictures lompat lompat tapi dah jatuh kedarat baru camera snap *cilakak*.

Mierra - Ika - Syafiq - Aee

Anak sape ni. Tolong la bawak balik. Kesian aku tengok ha.

Pastu on the way balik gi dinner dekat Teluk Chempedak pulak. Makan Chicken Chop and Apple Juice. Chicken Chop MYR5 only. Banyak. But then pedas. Aku lah yang tak tahan nya. Siap keluar air mata. Syafiq, Mira, Aee okay aje. Then, pi ambik angin kejap. Balik. Syafiq drop Mira and Aee and then hantar aku balik. Masuk rumah, terbongkang, pengsan. Sekian.

Thanks penculiks!

Salah Ke Aku?

Beware: Entri ni ada unsur unsur kebangangan.
"Hello. Awak memang cantik dari kecik ke?"

Assalamualaikum. Motif saaaaaaangat ayat dekat atas tu. Hihi. Tu a part of a song. My favourite song actually. Lagu Hello by Altimet ft. The Trisno Trio. Yang part Altimet rap tu paling aku suka. Siap hafal lagi part rap tu. Sedap. Tapi bila aku yang rap kan, confirm jadi macam dondang sayang. Kan Anas kan? *Motif. Saja nak mention Anas* Almaklumlah baru balik dari membongek dekat blog Anas baca entry raya dia dengan buah manggis dia. Eh.

Aku nak cerita ape sebenarnya? Sebenarnya takde idea nak update blog pun. Sebenarnya saje nak isi masa dekat office ni, nak tunggu balik. Mata aku dah berat gegiler. Padahai tidur awal nak mampus semalam. Lepas habis tengok cerita That Winter, The Wind Blows. Apak sedih ceghiter tu. Membazir air mata aku semalam.


Pakwe baru, Jo In Sung. Byebye Jin Hyuk ^^ Dilemma. Sebab still sayang Jin Hyuk. *Okey. Aimi giler. Mohon cari jejaka melayu untuk di buat buah hati pengarang jantung anda, Aimi Syafiqah* Haha. Jejaka sangat. Aku ni lemah betul bab bab nak cari term sesuai ni. In Sung ni pelat S aku rasa time dia cakap. Comel gila ^^ Lepastu time menangis pun still macho. Ehem. Lepastu dressing dalam ceriter tu semat semat. Setiap masa pakai long coat. Lepastu, dia caring and sweet gegiler. Lepastu, aku rasa dalam ceriter jelah dia sweet and caring gittuw. Lepastu, aku harap my future one will be like him. Lepastu, ketuk kepala sendiri. Mohon berhenti berangan.


Bercakap pasal jejaka. Dekat office ni dah tiga orang tanya pasal 'jejaka' aku -_- Dah tiga orang dan ketiga tiga nya perempuan. Bila aku cakap tak ade, tak pulak dia nak percaya. Lek lu kak. Saya baru 20. So terpaksa lah argue kan. Dah orang tak percaya. I manader nak bergayut bagai. Keluar pun tak ada. So far, tak pernah lagi lunch hour tu makan dengan orang lain. Topup selalu pun sebab internet. Tu pun sebab nak buat kerja blog. Tak ada kaitan dengan seorang yang bernama jejaka. Eceh. Tapi nak buat macam mana, argument aku semua ditolak mentah-mentah. 

Salah ke aku jadi seorang penyingle yang setia? *RIP BM. Haha* Single la bongek. Penyingle mai tang manaaa. Tolong lah bersara dari jadi pembongek tegar, Syafiqah.

Nak senang, cakap je lah ada yek. Tengok lah kat tab blog yang bergerak-gerak kat atas tu, 'Saya Girlfriend Choi Jin Hyuk' See? Soon aku rasa tukar jadi Saya Girlfriend Jo In Sung pulak. *Lepas tu kau berani cakap kau setia, Syafiqah? Ish ish ish.*

P/s: Alah, nanti ada lah 'dia' datang nanti bila dah sampai masa. 

P/s kepada p/s yang tadi: Aku bahagia dengan cinta aku yang sekarang. Yang dari dulu sampai sekarang. Ya. Yang dipeluk tu. Yang color pink tu. *gila* Okay byebye ^^

**Usap bahu sendiri. Tak salah, ika. Tak salah pun jadi single**

Entry ni untuk hiburan semata. Hidup jangan nak serius sangat. But then, semua yang aku ceriter ni betul, bukan rekaan semata :)

Kembali Pulang

Kekasih yang dulu hilang, kini dia telah kembali pulang. 
*acah acah karok jamban kejap*
Assalamualaikum guys. Ada cerita sedih happened to me and my cinta. Eceh, my cinta you. Sejak bila tahh gua ada cinta cinta ni.
So, me and my cinta ni rapat gegiler. Selalu ada time happy and sad. Selalu teman tidur tiap tiap malam. Siap peluk ketat kau. Taknak lepas. Pergi mana mana siap usung lagi, balik kampung, pergi rumah sewa, cuti jenjalan mana mana mesti berkepit dengan dia. *Loving konon*
But then, time balik raya haritu, aku tertinggal dia dekat kampung. Kau tahu, tiap tiap kali pergi mana mana, dia lah paling paling aku ingat. Sebelum balik, dia lah yang first aku check so that, I won't leave him anywhere.



Semalam dia sampai. My mom post him guna pos laju. Tak sampai 24 hours dah sampai Kuantan. Ni sayang pos laju ni. *Mana tak laju nya, dekat depan bungkusan tu siap tulis URGENT lagi hah*




Bantal busuk weh bantal busuk. He is my one and only bantal busuk. Motif guna ‘he/ him’? Saje nak kontrobesi kontrobesi sikit. Aku dengan dia berkepit since aku kecik lagi. Tak pernah berpisah. Ingat kan takpe lah kan tertinggal haritu but surprisingly tiga malam aku tak lena. Pukul 2, pukul 3, pukul 4 aku tersedar. Nampak kan parah dia tu cemaner?
Malam tadi aku bukan tidur, aku pengsan gamaknya. Tak sedar apa apa until pagi.
So, aku teka bila kawin esok esok pun still tak boleh nak berpisah jugak? *Emm yeker?* Cemaner ni encik husband? Hiks.
Kekasih yang dulu hilang, kini dia telah kembali pulang.
P/s: Mohon maaf atas kebangangan entri yang tak dapat dibendung lagi oleh penulis aimisyafiqah.com -.- I really miss my cinta so much <3

Owner Raya, Blog Pun Raya

Assalamualaikum my dearest readers. Sakan sungguh blog aku bercuti. Ni pun update sebab Anas tanya mana entri raya. Kalau tak malas nak update. Hihi. Entah nak kata mood raya tak habis lagi, memang dah tak beraya dah. Keroje. Just busy dengan preparation untuk Advisor Evaluation. Semalam lecturer datang company untuk observe kita and Alhamdulillah everything went well yesterday. Mula mula nervous tak agak time tunggu dia mai. Habis sakit perut nak muntah semua mai. Lepastu tangan sejuk muka pucat. Nasib baik lah takde pape. Okay je semalam^^ 

So, nak kena cerita pasal raya lah ni ye dok? (Dah Anas mintak entri raya kan) So, overall raya tahun ni was okay, so-so. Why? Because on the first eid, aku kena resdung. So tengah hari tu, lepas makan ubat, tidur sampai ke petang. Pengsan gua teka. So, tak beraya lah den. *Sobsobs*


Second eid baru pergi raya. Rumah junior time dekat sekolah rendah, Ajoi. His brother, Haikal is my bro’s ex-classmate time sekolah rendah. We went to the same school but then tak sekali sebab batch jauh. Beraya satu rumah je, tapi dekat tiga jam dekat rumah tu. Buat apa lama lama? Jangan tanya aku. *Beraya sakan der. Jejak kasih kateko* Haa. Ni lah pakwe nya (dalam gambar atas). Yang dalam entri projek balik raya with pakwe tu. Ingat? Ni lah dia. Abang aku je pun. Syafiq. Hihi *Pakwe sangat*

Third eid pergi rumah cikgu sekolah rendah^^ Cikgu Masitah ^^ Oh ya. Thanks for the kad raya from blogger retis kesayangan gua, Ainaa Roseberry ^^ *Gambar takde. Sebab kad kat rumah, sekarang kat office.* And thanks jugak to those pakciks and makciks yang bagi duit raya even though saya ni dah bangka. Hee

But then, aku rasa raya tahun ni yang paling beraya ialah PERUT aku. Makan tak hingat. Selera dinosaur mai tak kena masa. Lepas makan, makan. Lepas makan, makan lagi. Adeh. Tak banyak pun yang nak dicerita cuma satu je lah. Aku still kempunan nak makan lemang tepung. Takde orang buat pun time raya haritu. Sekian.

So, apa tunggu lagi. Kalau nak mencantikkan blog tapi tak reti or tak ade masa, busy kerja ke study ke, mai cepat cepat pm di  Facebook or dm di Twitter. Ataupun wechat je. ID: ikaasyafikaa ^^



Aku pun tak sure kenapa gambar atas ni macam ni. Bagak bagak semua gambar aku bagi. Haha. Bye ^^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...