HOME FOLLOW LOVE DESIGN FB TWITTER INSTA

Fobia Pelik Amat


Assalamualaikum guys. Pe citer? (dibaca: pa citaaa?) Korang ada fobia ape ape tak? Aku ada satu fobia. Yang pelik. Emm entah. Takde pelik sangat kot. Aku takut gegila dengan air. Laut, sungai, kolah air dalam bilik air, even air dalam baldi pun kengkadang aku ngeri. Kau tahu kenapa? Sebab aku selalu bayang ada wild animal, eceh wild animal hengko, ada binatang especially buaya akan keluar daripada bendalah air tu. Ya even air dalam baldi. Bak kata member aku, memang buaya tu muat pun nak keluar daripada baldi. Tapi memang serius aku ngeri aa kalau tetiba dia mai teringat tang buaya tu. Kengkadang piranha, kengkadang ikan jos, ikut kesesuaian kestabilan imaginasi minda aku time tu lah. Okey, takpe. Boleh gelak. Aku dah biasa digelakkan angkara benda ni. RARE weh.
Dulu bagi aku ni tempat (kolah air) paling seram tapi sekarang mahap la ye, dah jadi port favourite. Lol^^ Ni kalau dah masuk ni mau sejam lepaih tu baru keluau.
Tapi yang peliknya, kalau pergi mandi sungai or laut tu kengkadang tak ingat pun. Dah balik baru aku teringat tadi aku pi main kat tempat yang ada air banyak. Haa. Kalau time tetengah berendam tu buat nya tetiba teringat buaya kan, memang aku naik lah, takde nya nak turun turun dah dalam sungai or laut. But jarang jugak lah teringat sebab aku ni hantu sikit kalau kat sungai. Dah macam jantan -.- Takleh duduk diam.
But then point yang paling penting nya kat sini, aku takut air dan buaya; tak kira lah buaya dalam air atau buaya darat. Ehhh. *mohon terasa* Uihhh tolong lah terasa.
Another thing yang aku fobia, katak. Perhh yang tu takyah cerita lah. Daripada jauh kalau nampak, dah siap tergedik menjerit macam pondan. Geli nya ya allah tak boleh nak describe macam mana. But then yang peliknya aku ni taktakut pulak dengan lipas. Selalu nya kan gegirl takut lipas, macam bebudak rumah aku tu haaaaa. Yang pukul tiga pagi kejut aku suruh buang lipas dalam bilik. Mamai mamai ha sampai aku pun tak sedar aku buang lipaih. Esok pagi kecoh, tuan punya badan taktahu apa apa pun. Sleep walking ke hape. Lelaki pun ada jugak yang takut setahu aku. *buaya, mohon terasa lagi sekali* Entri ni memang penuh dengan keterasaan buat anda. Aku ni la haa yang selalu terlebih perkasa even kurus kering ibarat sepohon kayu daunnya rimbun, pergi buang lipas kalau ada kat rumah sewa tu -.- 
Another thing yang aku paling takut/ fobia TRYPOPHOBIA. Entah betul eja nya entah ke idak. Aku malaih nak google karang tak pasal pasal keluar gambar dia, mau aku tak tidur seminggu. Yang ni tak payah cerita panjang, kalau kau berani pegi gooogle sendiri, aku tulis ni pun dah terbayang. Pehh kegelian sungguh.
Korang pun mesti ada phobia sendiri kan, share lah kat comment :) Till then, bye ^^
 Perlukan servis editing blog? PM or DM me okay :)
#PuisiMawar Entry hot bulan ni ^^ | Dia kan ada | Mawar/ Arjuna | Instagram^^

22 comments:

  1. hikhik klakar la fobia u ni dear. liz fobia dgn ula. walapupn dlm rumah, selalu imagine bnda tu akn berlirat2 kat tepi mana2.. kalau kuar malam tu, nmpk ranting pokok boleh imagine kan bnda tu berselirat kat situ. tah la nape

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. pelik kan. ula tu memang. seram gak kita, dear. eee ._.

      Delete
  2. Replies
    1. kenape? kita nak kata fobia tu tak lah, tapi takut aa jugak. hee

      Delete
  3. phobia lipan ... lipan tu leh jalan selamba jer kata atas lengan ... pergh !

    ReplyDelete
  4. Banyak benor fobia nyer. Haha. Lelaki pun bukan semuanya berani. Macam saya pun kekadang geli jugak dengan lipas. Geli time dia hinggap & merayap-rayap kat kaki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Kan. Ni pun belum habis list lagi ni. Heheh^^ Memang, time merayap tu scary kan. Haha

      Delete
  5. hui..mujur nak jugak mandi..kan?/ekekek

    ReplyDelete
  6. mira fobia tersepit something..huhu akk mira ckp pelik nye fobia tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh. normal lah tu. memasing ade fobia pelik sendiri ;)

      Delete
  7. Zumal phobia membonceng motor dan tengok lori besar atau kepala train yang jenis lama tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah accident ke caner ni sampai phobia cenggitu, Zumal? :)

      Delete
  8. fobia dgn kolah mmg selalu,. tpi bukan cik en.. heheh.. adik2 cik en..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh haha. boleh la aimi geng dengan depaa. hiks

      Delete
  9. i do have trypophobia ! seriously. geli geleman. akak sebut pun, dah terbayang . argh. but i love water !

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. kan geli gila kalau tang trypophobia tuuuu -.-

      Delete
  10. fobia tu takde la. tapi masa kecik2 dlu aku pun ada dok imagine macam2 gak. sebijik macam hang. dlu aku tak makan sotong sebab dok terbayang yang sotong tu berenang2 dalam perut aku. sampai skang still tak makan sotong. tapi kalo sotong goreng tepung aku makan. hehehe...

    ReplyDelete
  11. Haha. Lawak la hang ni. Lawak2^^ Berenang ye. Ngee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...