HOME FOLLOW LOVE DESIGN FB TWITTER INSTA

Liebster Award #2

Assalamualaikum. Sekali lagi ditag. Kali ni ditag oleh Eimma ^^ Haritu dah kena tag dah. Entry kat sini. So here is the questions :)

1. SEJAK BILA ANDA MULA BERBLOG?
Rasanya since form four (2010), but then blog time berhingus dulu dah tak ingat dah kemana. Dah delete. So proceed dengan blog ni dari March 2013 until now.

2. NAMA BLOG ANDA.
Nama blog ni Blog Encik Tinggi sebelum jadi Mawar Khayalan. Time masuk dalam majalah Remaja aritu (SINI), nama blog ni still Blog Encik Tinggi. I admit it that Encik Tinggi refer to someone. But then something happened. And I'm still feel sorry to that person. Dont worry, saya dah dikarma. #Ouch. So, decided to tukar nama blog to Mawar Khayalan which tak refer sapa sapa, oh refer kepada saya lah. Perempuan yang suka berangan, berkhayal. Mawar - a girl. Khayalan - berkhayal, berangan.

3. PENDAPAT ANDA TENTANG BLOG EIMMA'S LAND
Cantik. Background colour lembut. User-friendly. Loading okay, tak slow :)

4. SIAPA YANG PALING ANDA SAYANG
Walaupun jawapan ni klise, saya paling sayang my family la. Even though tak tunjuk sangat. Jenis malu nak tunjuk sayang. Tapi sape tak sayang family kan ^^ I love my family.

Jangan nangis okay. Awak pun saya sayang jugak lah. ^^ Haha gilaaa :p

5. STATUS ANDA?
Bujang. Totally single. *Oh in some kind of imaginary-loving-relationship with Choi Jin Hyuk. LOL

6. BEST TAK BERBLOG?
Best! Even ada satu masa tu pernah sikit pun takde napsu untuk ber blog. But then again, start blog balik sebab someone pernah kata time public speaking dalam kelas that I inspire him to do blogging. Depan my lecturer and classmate; how sweet dougy. Haha. *jangan perasan aimi* He is my classmate, Douglas. blogging ni best. Boleh kenal ramai orang. Boleh improve writing skill *bagi yang menulis secara beradab - ikut skema* Heho. And boleh generate idea. Boleh bukak mata kita luas luas tentang dunia luar; selain daripada dunia kita.

7. BILA ANDA MARAH, APA YANG ANDA LAKUKAN?
Nangis. *Sejujurnya menyumpah sorang sorang dalam hati. Opss*

8. SUKA MAKE UP TAK?
Suka gilaaaaaaaaaa ^^ Tak caye tanya my mom. Takpun my housemate dekat rumah nombor 33 jalan 3A taman bahtera tanjung malim perak tu. Haha. Suka bebenor tengok make up tutorial dekat Youtube, but then keluar takde lah berkepok blusher aku tempek dekat pipi tu. Biasa aja. Calit eyeliner, dengan lip tint. Cukup.

9. DEFINISI CANTIK BAGI ANDA BAGAIMANA?
Sedap mata memandang. Sekadarnya. Tak lebih dan tak kurang in anything. *Sampai tak agak agak apa yang nak disampaikan ni?* And of course cantik luar tak ada gunanya kalau tak cantik dalam.

10. BLOG MACAM MANA YANG ANDA SUKA?
Blog yang berwarna pink. Haha. Tak boleh berpisah dengan warna pink. Jambu betoi hah. Blog yang santai. Prefer personal blog. Tak suka baca blog yang banyak iklan. Plis. Tapi kalau nak tengok cerita korea sanggup pulak redah blog yang berjuta iklan. Haduih perangai -.-

11. BERAPA BINTANG YANG ANDA BOLEH BERIKAN KPD BLOG EIMMA'S LAND?
Amboi susahnya soalan. Awak nak berapa? Kita boleh bagi berapa je yang awak nak. Nanti kita kaitkan ya bintang tu^^ Hehe.
So, kira aku kena create another 11 questions and tag 11 blogger lagi la ni? Ke caner? Mohon pencerahan. Heheh Aku ni malaih sebenarnya.

Q U E S T I O N S :
1. Assalamualaikum. (Kira satu soalan lah ni kan. Sebab korang kena jawab jap g.)
2. Nama blog apa?
3. Cerita sikit nama blog tu bersempena apa?
4. Still study? Kalau ya, dekat mana?
5. Kalau ada dua pilihan, selalu buat macam mana untuk menentukan?
6. Do you believe that everyone deserve a second chance?
7. Kalau ya, kenapa? Kalau tak pun, kenapa? (refer soalan 6)
8. What is your dream?
9. Time betul betul down, apa yang akan anda fikir untuk tak berputus asa?
10. Pernah rasa terlampau kecewa tak dengan seorang insan yang bernama sahabat? Best friend especially.
11. What do you think of my blog? *Balik balik soalan ni jugak yang ditanya*

T A G G E D ;
http://duniazumal.blogspot.com/
http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/
http://www.faizuddinfuad.com/
http://www.mamaniza.com/
http://www.mialiana.com/
http://sinuhadentist.blogspot.com/
http://ciknurepaa.blogspot.com/
http://nad2nadzirah.blogspot.com/
http://sukasamko.blogspot.com/
http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/
http://sallysamsaiman.blogspot.com/

Perlukan servis editing blog? PM or DM me okay :) | Baca entry ni. Ada budak kiut kiut. Hee^^ | Kita ade boyfie baru. Ha sini :) | Eeeee phobia :( | #PuisiMawar | Mawar/ Arjuna | Wishlist | What Puberty Did To Me?

30 comments:

  1. Hamboii ado part kedua lak?? ekekekkee... gambatte!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada la. Atee ade yang mengetag. Haha^^

      Delete
  2. Hehe... Thanks Aimi sebab tag zumal :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aimi, zumal dah jawab kat sini http://duniazumal.blogspot.com/2014/05/liebster-award-part-3.html

      Delete
  3. Thanks for tag. Nanti ada masa saya jawab ye.. :)

    ReplyDelete
  4. Untung la kena tag :D

    awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  5. salam. ooo...suka make-up la ni?? hehehhe

    ReplyDelete
  6. Kita dah reply tag siss ;)
    http://ciknurepaa.blogspot.com/2014/05/liebster-award-1.html

    ReplyDelete
  7. segala persoalan sudah berjawab. jemputlah berkunjung ke sana. :)
    http://nad2nadzirah.blogspot.com/2014/05/liebster-award-2.html

    ReplyDelete
  8. wah best nye ramai yang meng tag2 ni..conggrates

    ReplyDelete
  9. thanks adik manis, insyallah.. mama jawab nanti ek.. tunggu

    ReplyDelete
  10. http://sinuhadentist.blogspot.com/2014/05/liebster-award-2.html

    Salam, Thanks for tagging :)
    Dah jawab dah :))

    ReplyDelete
  11. yunk,,.. mama jawab ni ..

    http://www.mamaniza.com/2014/05/liebster-award-blog-mawar-khayalan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much mama sebab sudi jawab. Dah check it out dah^^

      Delete
  12. oke dh jwb

    http://sukasamko.blogspot.com/2014/05/liebster-award-2-by-aimi-syafiqah.html

    eh blog makin comey ^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...