HOME FOLLOW LOVE DESIGN FB TWITTER INSTA

Liebster Award #4


Assalamualaikum guys. Untuk keempat kalinya di tag untuk Liebster Award. Kali ni adik Najla kita tag. Thanks ye sayang sebab tag :) So, here's the answer dik ^^

1. Nickname yang selalu orang panggil? = Sepikoh. Sebab nama Syafiqah. Gelaran ni dianugerahkan oleh Cik Najwa Irina (best friend, classmate, homeroom mate, bed mate, and macam macam jenis mata lagi time aku dekat high school.) Dia lah punya kerja panggil aku Sepikoh, kengkadang jadi 'speaker' -.- And another nickname, Mimo/ Momo. Yang ni aku suka, nampak comey gittew macam Mirmo Zibang. #Eh. Yang tu Cik Yana punya kerja. Haa lastly, another nickname Aimo Sarafina. Serius, aku taktau mai tang mana nama ni. Pi intebiu Cik Nuramalina kita. Dia yang bagi nama ni -.-

2. Blogger kegemaran. = Semua. Selagi yang nama nya blogger ;)

3. Ada impian? Apakah impian tersebut? = Publish a book.

4. Tempat idaman yang nak sangat pergi. = Maldives. Jeju-do.

5. Buku yang paling disukai. = Any kind of poetry book, tak kira in English or Malay. And, Amal Hamsan's piece. Seyogia and Heroin. Coklat by Yoana Dianika pun my favourite.

6. Setiap orang mahukan rumah yang best. Boleh bagitahu detail-detail tentang rumah tersebut? Maybe ada cinema dalamnya. Ala, takpe sesi berangan kejap. = Amboi sangat. Cam best je ada cinema kan. Walaupun clise, I want a mini library in my future home. Nerd sangat bunyi nya. But, I just need a library full with poetry books.

7. Hadiah yang best lagi diinginkan selama ini. = A ticket to anywhere. A long journey of vacation. An escape. From? Aku pun taktau nak escape daripada apa. Escape from my own thoughts maybe. It's getting wilder. 'Cause there's no one to share with.

8. Suka tengok cerita seram tak? Kenapa suka/tak suka? = TIDAK SAMA SEKALI. Kalau tengok, tak boleh tidur. Penakut. Biase ler. Mau terkencing malam kalau tengok cerita hantu. Err. Heheh

9. Kereta idaman hati dan kalbu? = Serius cakap, tak pernah mengidam kereta pun. *Maybe sebab takde lesen, so takde desire nak drive*

10. Kalau stres, buat apa? Tengok Running Man sampai tergolek-golek? = Kau macam tau tau je dik. Tau takpe. Tengok Running Man sampai tergolek ler jawabnya. Takpun Family Outing (Season 1) , ulang lah sampai muntah. Tak pun, re-marathon any of KDrama.

11. Lagu kegemaran? = Ku Ukir Indah Namamu by 7Pelangi. It means so much to me. *And all Choi Jin Hyuk's song.*
That's it. I'm not going to create any question or tag anyone. Takde idea. Hmm :) Till then. Much love, Mawar.


7 comments:

  1. mini library..bestnyer kalau ada :*

    ReplyDelete
  2. Walaupun aku taktau menahu liebster ni ape, tapi jawapan utk tak suka tgk cerita seram sangat lah merugikan. hahahah best woh !

    ReplyDelete
  3. Thanks sebab sudi jawab soalan-soalan ni semua ya, Kak Mimo! (aloooo comelnya nama!) hehe,

    Haahlah! Mini library. Bestnyaaaaa mesti penuh dengan buku-buku. Orang tengok pun geram sampai nak pinjam-pinjam buku.

    Kak, apa kata cuba tengok cerita seram?? Haaaa ada berani? :p Tengok cerita seram melayu tak mainlah, cuba tengok cerita seram orang putih punya, serius best~

    Thanks ya :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...