HOME FOLLOW LOVE DESIGN FB TWITTER INSTA

Liebster Award ^^

NAMA, ASAL DAN KENAPA PILIH NAK JADI BLOGGER?
Nama Aimi Syafiqah (sama nama dengan tukang tag, Cik Aimi). Asal/ lahir dekat Gombak, Selangor. Minat menulis tu salah satu main reason kenapa pilih jadi blogger. (Refer entry INI)

CITA-CITA/ PEKERJAAN. KENAPA?
Pekerjaan tak ada lagi. Kenapa? Sebab tak habis belajar lagi. Heheh. Cita-cita nak jadi Designer. Website Designer but then tak ambik course tu kat uni. Kat uni ambik Diploma in English. Maybe degree nanti kot ambik course tu. Maybe. Kenapa Website Designer? Because I love it^^

IMPIAN YANG BELUM TERCAPAI
Nak publish buku. Refer entry INI^^ Impian yang belum tercapai lagi, nak dapatkan first class dean's list untuk whole semester, CGPA Diploma ni^^ Of course, to make my parents proud of me. Impian lagi? KAWEN. Kbye.

TIGA LAGU YANG ADA DALAM FIKIRAN ANDA SEKARANG.
Ku Ukir Indah Namamu // 7Pelangi – still ada dalam kepala even lagu tu dah takde makna apa-apa. Don’t Look Back // Choi Jin Hyuk – current favourite song. Pakwe ai nyanyi tu^^ Don’t Forget Me // Suzy – tengah dengar sekarang. Hee

SATU GAMBAR YANG ANDA RASAKAN LUCU. KENAPA? 
Takde. Blurr. Godek godek gallery tadi tak jumpa gambar yang menarik/ lucu. *Apak hambar hidup aku lately ni -,-' *monolog dalaman.*

KERETA IDAMAN.
Bab bab kereta ni yang paling lemah. Takde mengidam apa-apa kereta pun sebab tak reti bawak kereta. Lesen pun takde -,-

GREEN OR PINK?
Of courselah PINK! ^^

KAWAN YANG PALING RAPAT.
Soalan cenggini memang bahaya. Haha^^ 'Ramai' sangat. Taktahu nak mention sape. Tapi ‘kawan’ yang paling rapat mestilah my bantal busuk, dia always ada time happy or sedih. Dari kecik sampai ke besau. *Skema jawapan budah derajah satu*
Paling rapat so far dengan lima orang budak tak betul time duduk dekat rumah nombor 33 jalan taman bahtera 3A tanjung malim perak. NANA ANNIS PUTT YANA DAYAH.

TENTANG ANDA YANG ORANG TAK TAHU.
Suka gigit straw, suka kunyah ais, suka perasan depan cermin *menilik lama nak mampuih*, suka tidur lambat lepaihtu bangun lambat lepaihtu kena bebel tak berenti. Haa

JENAMA TUDUNG/ BAJU YANG ANDA SUKA.
Tudung kangaroo? *Acceptable? HAHA. Baju, takde brand yang specific. But I love tee shirts. Especially yang ada tulis NERD, GEEK, SELFIE bagai tu. Minat bebenor aku. *Kenapa tak tanya brand kasut? Hukhuk. Kita ni selalu berkepit dengan sneakers tau dak ! ^^

So, here are my questions:
  1. Nama manja.
  2. Favourite genre of book and contoh buku. (Apak nerd punya soalan.)
  3. Mana best? Zaman bebudak, zaman sekolah, zaman uni or zaman kerja? *Tu pun kalau dah kerja.* Bagitahu sebab kenapa.
  4. What are your interests or passion? (Skema jawapan: As for me, I love arts, photography, poetry and philosophy.)
  5. Vanilla or chocolate? | Coffee or Tea? | Novel or Poetry? | Online or TV? |
  6. Moment terindah dalam hidup.
  7. Your favourite quote (mutiara kata).
  8. Application yang paling kerap korang gunakan dekat smartphone/ tablet/ laptop.
  9. Apa benda yang korang cherish daripada korang kecik sampai lah ke besau? (Skema jawapan: Bantal busuk. Selimut Busuk. Napkin etc. Heheh^^
  10. What do you think of my blog? *Soalan mintak kaki…*

Agak skema penggunaan bahasa dalam entri kali ni. Okay. Thank you untuk yang mengetag dan selamat menjawab kepada yang ditag. Sorry kalau kena tag. Much love, Aimi. Muahhh :*

Forever Dream 


17 comments:

  1. Atoiiiii diTAG hahahahahah XD bereh2, malam karang siap satu entry Hahahahaha

    ReplyDelete
  2. ommm.. hehe... goodluck aimi.. :)

    ReplyDelete
  3. Hahaa~ santai ;) thanks! nanti lain kali saya tag lagi ek :D

    ReplyDelete
  4. Nie permainan jenis apakah wahai adik aimi?? :O

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah. Main tag2. Aimi kena tag. Jawab soalan pengetag then buat soalan baru. Then tag orang lain pulak. Cenggitew^^ Haha

      Delete
  5. Tingg toongggg dah jawab soalan mung nim.. Hahahahhaa

    http://www.ladyainaa.com/2014/05/liebster-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Dah check it out dah malam semalam ;)

      Delete
  6. Seronok baca jawapan Aimi... Santai gitu :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok jugak bila readers seronok ^^ Heee :)

      Delete
  7. tq dah tag,, adess,, lama tk main tag tag ni,, hehee

    ReplyDelete
  8. kAK AIMI, Thanks sudi tag, done! http://momobebyluv.blogspot.com/2014/05/liebster-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sudi jawab. Dah check it out dah^^

      Delete
  9. nasib baik kena tag dgn org lain.. hehehee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...