HOME FOLLOW LOVE DESIGN FB TWITTER INSTA

What's Inside?

Haa entri ni related to entri lepas. Entry blog comel Nini. Boleh baca disini. Mana? SINI (tekan) Aku baca entry dia. Pasal pencil case (SINI). Even benda tu nampak simple, but then it looks interesting much for me. Entah, comel 

So here it goes. Nak jugak cerita pasal pencil case. Jarang guna. Sebab kalau pergi kelas bawa pen sebatang aje. Tu pun kadang-kadang. Selalu tertinggal. Heheh 

1. Pen color. Useful time nak dekat dekat exam. Untuk buat notes. Seminggu sebelum exam, start lah buat brief notes untuk every subject. Pengakuan: Ya. Saya pesen study last minute. Lepaihtu tercungap-cungap. 2. Ball point pen. Yang g'soft (kiri. Ada lid biru) tu thorbaik wa cakap lu. Humboih. 3. Minion ball pen. Yang ni aku kebas adik aku punya. Sebab comel. 

4. Artline 90 Marker. Wajib untuk aku yang suka menconteng. Tambah lagi time lecture. Ops. 5. Artline Calligraphy pen. Aku suka khat ^^ Dulu belajar dengan paklang. Tapi tak sempat grad. Haha. Sekarang pun dah ingat ingat lupa. 6. Pilot Silver pen. Dulu time sekolah, aku ada tabiat suka beli buku nota yang kertasnya hitam. So, kena lah ada pen silver ni nak tulis. 7. Colorful Highlighter. *Mostly Papermate dengan Stabilo* Paling penting. Adik beradik dengan pen color. Untuk buat notes. 8. Pilot Pink pen. Paling sayang. Jangan hilang okay? | Artline Pink Pen. Hadiah dari bestest friend time sekolah menengah. Still simpan even dah kering ink. 9. Mechanical Pencil. Pencil since form four. Sayang. Sebab? PINK 

10. Papermate Liquid Paper. Tapi aku tak berapa suka. Nanti comot. Selalu kalau salah tulis mula mula, guna kertas lain. Kalau dah nak habis, cross dengan pembaris. 11. Buncho Mechanical Pencil Lead. 12. Faber Castell Eraser. Favourite. Tak suka brand lain kalau pemadam. 13. LipIce Sheer Color. Eh sesat? Penting.  14. Silky Girl Eyeliner. *Sama kes nya dengan number 13 

Haaa todiaaa. Sebeban dalam pencil case. Eh baru perasan. Mana pembaris aku? Tu pasal malas nak bawak pi kelas. Time uni lah. Dulu time sekolah of course lah heret bawak pi mana mana. Pencil case tu baru beli this year but isi dalam tu since sekolah lagi  Plus, purse. *Nak jugak tunjuk baby dia ni*

Jatuh cinta pandang pertama dengan dia ni. Nampak je terus beli. Tak ingat berapa harga. But then lama gila duk kedai tu pikir nak kaler apa sebab semua kaler cantik. Black, Beige, Emerald Green. Last last of course lah ambik pink 

1. Business Card. Entah taktau sapa punya. Sesat. Hmm. Mr Project Manager punya. 2. ATM Card. Bank Islam untuk PTPTN. Maybank untuk business. Seksa nak buat account Maybank. Dua hari tunggu dekat tiga jam. Makan sumpah aku ler jawabnya. 3. Watsons card. Paradise beli make up and body care. 4. Tiket KTM. Tu pun nak simpan? Haha. Ni special. Tiket time pergi date dengan closest cousin dekat The Mines. *Sorry, saya ni sentimental orang nya. Sebab tu lah dah lama clash pun simpan lagi business card tu. Eh dah pecah rahsia5. Pictures. Mine and my parents. Penting. Time down yang ni lah yang ditatap. Plus gambar dekat belakang dua gambar tu. Ada terselit. Hmm -.-


Dah. Entry untuk NINI. Comel je dia leave trace dekat shoutbox pagi tadi before gerak pi upsi. Akak hengko ni time tu tengah terbongkang lagi time tu. Semalam edit blog sampai pukul empat pagi. Korang kalau buat entri cenggini jugak, bagi lah link ya nanti. Boleh ai baca  Find me in Instagram (AimiMiddleton

18 comments:

  1. dalam pensilcase mesti ada barang yg sesat haha
    even resit pon kalau ada kisah disebaliknya mesti kita simpan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tau takpe. Dah semua pakat sumbat dalam tu kan ;)

      Delete
  2. banyak betul harta karun dalam pencilcase dy. Ena ni pergi kuliyah kadang kadang bawa pen, dengan highlight je. Hahahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muahahaha. Time sekolah je rajin heret pi kelas. Kat uni, gi lecture bawak pen sebatang je :3 Ngeh2

      Delete
  3. Teringat zaman masa dulu-dulu. Hahah

    ReplyDelete
  4. Ehhhh, amboih banyaknya pen xD Same like me. Dalam pensel box berlambak pen tapi gunanya satu saja pen -.-

    ReplyDelete
  5. teringat pulak zaman mengumpul segala jenis kad dengan tiket sampai purse kembang macam orang mengandung 6 bulan XD pen tu pulak, boleh geng la kita. pen hitam dengan biru sampai 3-4 batang per colour, buat backup katanya tapi guna satu je dari awal sampai habis sem ^_^

    Mieza | Mieza Everdeen's Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kan samalah kita ye ^^ Yang purse tu betul. Macam macam jenis resit ada. Haha

      Delete
  6. comelnye purse dia.. pink pulak tu..

    ReplyDelete
  7. Kalau tak de yang pink takleh ke? hahahhaaha.
    Semua pinkkkk ! Tudiaaa aih.
    sah sah kawen pink ni. hueh3~ :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Tau takpe. Kawen nanti PINK!

      Delete
  8. comel ! mcm yaya jugak , yaya akan selitkan lipbam dalam pencil case . hehehe :D kalau ddk kelas ber air-con , bibir mesti kering and sometimes nak bg seri balik kat bbr . hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. kan. mesti kena selitkan jugak ^^

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...