HOME FOLLOW LOVE DESIGN FB TWITTER INSTA

#OfficiallyTwenty

Ada gaya budak umoq doploh dak? Baik cakap ada.

Assalamualaikum guys. I am officially twenty years old. Sounds tua much. Bangka. Dah masuk geng geng twenties. No more sweet belasan tahun. Eh don't worry, even dah angka dua didepan pun still sweet jahh. Sebenarnya kalau nak betul betul accurate, pukul 12 tengah hari ni baru dua puloh. Tengah tengah hari rembang ko aku keluor.

By the way thank you so much for the birthday wishes. Like thanks thanks thanks a lot. Kenyang aku makan wish korang. Hihi. But most of all, I want to express my greatest gratitude to my mom for giving birth to me and take good care of me since I was little until now. Tak pernah rasa tak cukup kasih sayang pun. And thank you so much for giving me such a good education to the extend that I am able to be a mature young lady today. Nampak je macam bebudak, nampak je macam tak pernah serius, nampak je suka main-main but inside me I always am a lady. Think maturely. Think jelah, act nye idok pun -.-

I hope that I can do better in future. Thanks for everything mama and ayah. And sorry for every wrongdoings. Sorry untuk segala harapan yang tak tercapai. I'll do better sebagai seorang anak and kakak. I promise. Dont worry. Anak mama ni dah besau. Dah boleh pikiaq dah. Okay?^^

Ni nak tanya, boleh kahwin umur berapa ni? LOL (jangan risau. Tak kearah tu lagi. Hm hee) Pakwe takdak lagi. Boleh lah slow slow tolong cari kan dah :3

Ma, I choose to write here in this blog rather than reply directly to your text or giving you a call because macam biasa la. Malu. Dengan mak sendiri pun malu. But I'm sure she'll read this. By the way, thank you mom for giving me a life and thank you for your endless love. I love you.


P/s: Tak mengharapkan sangat wish daripada my mom (Tapi dia cepat aje, dah dapat dah pun birthday wish^^) because the most important thing is I need to thank her for giving me a life. Yes, rather than receiving a warm wishes from my mom, I am the one who should sent an appreciation message to her sebab giving birth to such a cute-lovey dovey-cun melecun girl. Syafiqah, jangan perasan. Hakikat nya kau macam belacan aje. (Untuk sapa yang tak biasa dengan aku, mesti dah kena cop kuat perasan aku ni) Kepada yang mengenali, I know you olls kenal I olls ni cemaner. Kan kan. Haha

P/s kepada p/s tadi: Tak sabar nak balik kampung petang ni ^^ Pakwe, mu tunggu aku datang kayy ^^ Projek Balik Raya 2014 (baca sini) Clue: Pakwe didalam gambar ataih tu :) Tak sabar dah nak date dengan dia xD

SELAMAT HARI RAYA. SALAM KOSONG KOSONG. SORRY KALAU TERKASAR BUDI BICARA, TERSENTUH TERGURIS RASA. MAAF ZAHIR BATIN.

Tempahan Edit Blog #12


Assalamualaikum guys. Serius dah takde mood nak kerja. Nak balik kampung TT_TT Tak sabar. Huuuu. Nak makan lemang. Lemang tepung cicah rendang tok. Apak sedap *terliur* Banyak aku ngidam raya ni. Kuih raya dah boring sebab tetiap malam kerja mengunyap kuih --' Hee. Yelah. Dah tertonggeng terlungkup tetiap malam mengadap kuih raya. Aku yang muda remaja ni pun dah rasa sakit sakit sendi. Sakit pinggang, sakit lutut, sakit belakang. Dah macam warga emas dah -.-

Duduk opis ni pun dah macam cekodok. Dengar lagu raya pun sedih. Kalau selak newspaper tu takyah cerita lah. Sedih baca pasal MH17 and Gaza. Hm. Haa. Haritu ada edit satu blog ni. Dia mintak blog color purple and looks girlish. So, I did. Purple. And girlish. Jom terjah sini ^^ SINI Haa lepastu scroll lah korang sampai ke bawah yeee. Hee.


Takmau edit blog ka? Kalau nak, pm kat Facebook or dm kat Twitter kayy ^^ Kalau nak email pun boleh: measyafiqa@gmail.com tapi kalau email takut tak perasan pulak. Haa wechat wechat, ID: ikaasyafikaa. Okay? Settle? ^^

And then, sebab aku boring amat, aku pun buat lah header untuk dua bloggers kesayangan. Mama and Nick. Ecehh. Nik ^^ Tapi aku buat simple jelah. Bukan terer sangat pun.



Tak sabarnya nak balik kampung. Serius. Nak lemang. Please TT_TT

Bloglisted^^

Assalamualaikum. Short entry for today. *tulis je ni tak pikir ape ape* Bersedia lah untuk my babbling. So, aku decide untuk add blog list widget dalam blog ni ^^ There are seven lucky bloggers that I picked atas sebab sebab tertentu 

Blogger sifu. Hebat ni hebat ^^ Aku suka ke blog beliau as a silent reader. Baca tips tips blogging. Kalau korang nak tahu tips macam mana nak ber blog or macam mana nak jadi blogger hebat macam pakcik ni *ehem pakcik. haha*, silalah ke blog beliau ^^ SINI 

Mana boleh tinggal kakak gua ni. Blog dia penuh dengan advertorial and travel thingy. Food review bagai. Buat sakit hati je kengkadang tengok. Sebab? Sebab den takleh join. Hahahahaha. Nak itot jugak ena pergi event! Ena banyak kali ajak, but then distance troubles us. Aceyhh. Ko ingat ni long distance relationship ke per Syafiqah oi. So, jom lah ke blog beliau ^^ SINI 

3. Anasyg
Haa yang ni lagi sorang yang takleh nak ditinggal. Aku ni selalu melekat kat blog dia. Bergayut dekat shoutbox. Haha. Kesayangan ni :p *Kontroversi sikit yer Anas* Muahahahaha. Jom ke blog beliau. Baca cerpen *mat jiwang ni* But serious, cerpen dia best. Tak jiwang mana pun mamat ni. Dont worry. Baca cerpen dia takkan muntah pelangi. Haha *Anas, ni puji kay. Bukan kutuk kau :p* SINI 

Blog kecantikan. Ada banyak beauty tips and make up review. So selalu lah gua melayang ke blog beliau. Tengok preview product lah selalunya. Hihi. Layout blog dia pun cun^^ Jom ke blog Sabrina Tajuddin. SINI 

Mamaniza ni rasanya muda lagi. Tapi aku yang tua bangka (soon to be 20) pun panggil dia mama. Alah saja nak bermanja. Eceyy. Hihi. Seronok baca blog mama. Banyak benda yang bermanfaat ^^ BLOG 

Masuk blog kak yong kawasan ni je, hati gua hancur berderai. Yelah. Cantik bebenor. Jeles sebenarnya dengan talent dia lukis doodle. Cantik-giler-baqhang. Cun melecun. Cantik cantik cantik *pengsan* Tak caya? Pi lah terjah sendiri blog dia ^^ SINI Haaa nampak ? Sebab tu lah suka ke blog dia :) 

Blog pink ni pun one of my favourite blog. Sebab? Sebab dia PINK. Hehehe. Banyak benda berguna ada dalam blog ni *Tak macam blog aku. Merapu je banyak* -.- Blog Syira Lokman ni cantik, secantik tuan punya blog :) Terjah lah -> SINI 


#PrayForMH17


Assalamualaikum guys. What a gloomy day. Yesterday, we were shocked, again, by an incident that happened to our airplane flight, MH17. It's an air crash again. Malaysia Airlines flight MH17 has crashed in Ukraine, on the border with Russia, with 295 people on board. 

154 Dutch | 47 unknown | 27 Australian | 23 Malaysian | 11 Indonesian | 6 British | 
4 German | 4 Belgian | 3 Filipino | 1 Canadian and 15 crews. 

My eyes get teary when scrolling down the news feed in Blogger and Twitter, when I watched the videos on YouTube and news on TV.


"Hours after flight MH17 came down dazed, disbelieving and frustrated relatives of passengers were gathering at Kuala Lumpur airport seeking information. Just as those of Flight MH370 found, they got little response." - More information here; The Telegraph. | BBC News

aimisyafiqah.com: My deepest condolence goes to the people on board and their family. I feel sorry for your lost. I couldn't even imagine how those people feel right now. I hope that they can be strong. My prayers are with the people and their family. This is indeed a terrifying thing that they have to go through. I can't imagine the situation in the plane before it crashed. I mean masa dia melayang nak jatuh ke bumi tu. Well, it happened too fast. This is so heartbreaking 


It's been hard for Malaysian. So many things happened in 2014. Two air disasters happened in a year. We didn't have the power to help physically, what we have is just prayers. Pray for MH17. What I've been thinking is, is this just a tragic coincidence or something more that we don't know? Be strong, Malaysian. 

Projek Raya 2014 (Part 1)

Assalamualaikum guys. Takmau ceghiter panjang panjang, takmau sembang banyak dah. Haha. Banyak nau projek aku raya tahun ni; projek balik raya la, projek kuih raya lah.

Calling orang orang Kuantan and yang dekat dekat dengan Kuantan (malas nak tengok peta, daerah apa yang dekat dengan Kuantan. Aku ni failed sikit geography) Pos takde. COD sahaja ya kesayangan. Di Kuantan ^^ *Meh lah beli. Boleh jumpa face to face. Hiks *

 Almond London (45pcs) RM25 HOT ITEM! 

Engkau nyah! Ni favourite aku ni. Coklat melimpah ruah. Coklat ni berkilat and sedap. So basically, berkilat tu purpose dia untuk improve appearence cookies kita ni lah kan. Serious. Cekelat ni sodap.

Samperit (45pcs) RM25 

Ice Cream (50pcs) RM25 HOT ITEM! 

Haa ni lagi satu nak cakap. Ni pun my favourite. Sebab? Sebab ada cekelat lah. Hihi. Jujur cakap, my aunt ni tak kedekut cekelat. Aku dengan dia lah yang tertonggeng terlungkup duk celup cookies ni dengan coklat. Every night. Salutan coklatnya tebal and puas hati lah makan coklat tu. Customer sebelum ni pun suka ^^ *gulp. Chocolate* Aku tetiap malam menahan napsu nak baham cekelat sebesen tu -.-

Chocolate Chips (50pcs) RM25 

Cornflakes (50pcs) RM25 

Kacang Peas (45pcs) RM25 NEW ITEM! 

My aunt dah sebelas tahun buat business cookies (kuih raya). Aku je baru tahun ni join dia. Tolong tolong dia kan. Ada jugak buat bun/ roti. Cake pun ada. Her moist choc (Y) Ni part time je. 'Cause it's her hobby. If orang orang Kuantan nak menempah, boleh lah contact kami.

PM or whatsapp or wechat if interested ya x) 

P/s: Bebudak POLISAS and UIA Kuantan, moh ler shopping kuih raya. Part 2 insyaallah akan menyusul kemudian. Untuk budak POLISAS and UIA Kuantan, boleh delivery (ikut batch) ^^

More cookies,
less price^^

Nak duit raya? Jom join GA Duit Raya Gempak 2014 ni ^^ Aimi Syafiqah is one of the sponsors ^^ Klik banner ya :) For blog editing service, contact me through Facebook https://www.facebook.com/aimi.acunTwitter https://twitter.com/AimiMiddleton. Wechat: ikaasyafikaa.



Projek Balik Raya With Le' Pakwe


Assalamualaikum guys. Ambui tajuk, takleh panjang lagi ke brader? -.- Agak gila lah sehari dua ni kerja bersama seketul ulcer yang sangat manja. Dah lah kerja hari-hari angkat calls. Sadis sungguh lahai. Macam nak tercabut bibir sexy gua ni. Hmph

Rasanya, berat badan posibbly  makin menurun. Sebab terasa lah yang aku tak makan sangat. Kau bayang lah senget senget mulut aku weh time nak makan. Last last fed up, stop menyuap, angkat bontot bawak pinggan pergi sink basuh tangan then pi solat. Sedih :( *dugaan weh dugaan, syafiqah*

So malam semalam, my ayah nick (uncle) suruh pergi clinic. Dia bawak lah pergi Putramedic Kuantan lepas maghrib. Masuk consult dengan doctor. Doctor pun cakap ulcer aku yang manja tu besau. Mesti sakit kan. *Mesti la. Lagi mau tanya ka?* Doctor cakap dua minit, melayang almost MYR 40 ayah nick gua. Dapat lah cream dengan antibiotic. Aku memang 'berkenan' sungguh dengan meds ni.

Yang bestnya, masuk masuk pintu clinic teruih rasa macam sesak napaih, nak pengsan gua *okey. Pengsan tu hyperbole* Aku ni ada penyakit takleh bau clinic. Em. Time nak sapu cream tu, aku boleh buat poker face dah. Rileks je. Padahal mata dah berair, merah. Nak cakap nya yang dah biasa kena ulcer. Selalu aku kumur terus dengan Listerine. Tapi this time, dah jenuh kumur Listerine pun still tak okey, itu yang diheret ke clinic, tempat aku paling tak suka.


So harini, tengah hari tadi pergi lah dengan my aunt cari tiket balik raya. Tiket pergi KL je pun. Memang berlambak lah kan. Orang pakat balik kampung halaman. Mana nak luak tiket KL raya raya ni. Pergi KL sebab nak ber projek balik raya with le' pakwe. Hah pakwe sangat. 

Ceghiternya, aku nak balik kelantan dulu baru balik Perak dengan family. Perak tu kampung belah my mom. Memang tiap tiap tahun aku raya first dekat Perak. Oh family aku ni takde demokrasi sikit. Haha. Mang tetiap tahun Perak. Takde gilir-gilir. Tapi awal bulan ritu, tiket balik Kelantan dah habis. Grr. Tak menyempat, tak dan nak buat pape, tiket dah habis. Try lah cari tiket train dari Tg Malim - Kuala Kangsar. Boleh lah lepak dengan Ainaa kejap sehari dua. Tengok tengok dari 22 - 29 July punya tiket dah habis. So, last last balik lah dengan pakwe tercinta ni.

'Tarikh' tu penting. Mohon bubuh dalam reminder ya ^^ (Tu pasal gua enlarge sesiap gambau ni) Ahaks.

P/s: Kalau percaya aku balik ngan pakwe tu, memang lawok ler. Pakwe celah mana woi. Tapi betul lah, dia pakwe. Hiks. Tak sabarnya nak balik raya TT__TT *homesick*

Ceritera Ramadhan Ke-10

Lapar ye? ^^

Assalamualaikum guys. Sempat ke aku nak update ni? Tinggal lima minit je lagi. Huhu. Eh haa. Semalam kan I masak beef curry. Kari daging. *Ya Allah, tu pun nak update ke Syafiqah oi* Iya lah. Bagi kitchen's newbie macam I ni. Of course ler kena update. Sedap pulak tuuu. Eheh. Padahal tukang campak campak je. Makcik aku yang instruct, of course ler sedap. 

Tak sempat nak ambik gambau yang I masak semalam. Sebab duk bergelut dengan ulcer dekat bibir sexy ni. Lepaih berbuka, dalam before pukul 9 tu, aku teruih pengsan. Haa ni namanya catat sejarah. Mana pernah tidoq awal macam tu. Lepas tu bangun bangun, dah pagi. Hmphh.

Lepas tu, tadi kan I kena buat phone calls. Kena call 22 clinic panel. Ambik hengko. Tetengah puasa ni kan. Menderma suara kejalan yang benar -.- Serak habis. Call pulak cakap benda yang sama. "Saya dari Kotasas. Ada terima faks tak? Saya nak maklumkan tentang staff yang dah berhenti bla bla bla bla..." *dengan nada habis ayu* Omaigad! Confirm cayor. Heheh. Sekali ada sorang akak tu cakap,

"Ya puan. Kami dah terima puan." Dan setiap hujung ayatnya ada puan sampailah ke terima kasih, Puan. Bye.

Maigad. Bila masa pulaks I dapat title Puan ni. Puan kepada siapa ni. Ehem sangat. Heheh. Takpe kak. Tadahal lah. Panggil puan lepaih ni. Kut kut ler dapat jadi puan kan esok esok. *Aip aip*

Aku dah kata dah takdan lima minit nak update satu entri. Ni jelah ye. Esok esok kita ceghiter lagi. Nak balik masak untuk berbuka. Aiseh bunyi ke-rumah-tangga-an sangat. Ye dok, Anas? Byeeeeee^^

P/s: Selamat berbuka yer sayang sayang sekalian^^ Jangan lahap sangat nanti kang tak larat nak maghrib. Hihi

Nak duit raya? Jom join GA Duit Raya Gempak 2014 ni ^^ Aimi Syafiqah is one of the sponsors ^^ Klik banner ya :) For blog editing service, contact me through Facebook: https://www.facebook.com/aimi.acun | Twitter: https://twitter.com/AimiMiddleton | Wechat: ikaasyafikaa.


5 July 2014

Assalamualaikum guys. Today is July 5, 2014. So what's so special about July 5, 2014. It's my kiki's birthday. Okay cop cop, kiki ni orang kay. Bukan kucing :3 Heheh

"Saengil chukka hamnida. Saengil chukka hamnida. Saranghaneun uri kiki oppa. Saengil chukka hamnida."

Perasan korea kejap. Celup celup.

Dia ni one of my closest senior lah. Emm. My only close senior actually. Rapat dengan dia. But jarang contact but still rapat. You know like berbulan bulan tak contact, but still bila contact pergh kecoh tak hingat. Aku taktau lah mai mana nama Kiki ni. Tak hingat (Haa yang part ni amnesia sikit) And one more thing, he's the only one who calls me Mea. Ha pelik kan. Ceh. Mea tu a part of my email je pun. measyafiqa@gmail.com
Dulu rapat dengan dia sebab satu team Sidang Redaksi dekat MRSM Pengkalan Hulu. Sidang Redaksi ni team buat majalah sekolah gittew. Well, at first tak rapat pun but then jadi rapat sebab satu team pulak time nak buat Teacher's Day Celebration 2010. (Ingat pulak budak amnesia ni) Time tu lah rapatnye. Sampai lah sekarang. Dah empat tahun tak jumpa. Apak rindu du du du du. Jom lah jumpa!

Aku ni jenis tak open dengan orang. Serius. Payah sangat nak open dengan orang lain. Susah sangat. Serious ah. Aku mang amnesia bab bab birthday. Tapi kalau memang dengan yang special. Siap menyanyi lagu birthday lagi. Kan abg kan? Heheh.
So, happy birthday ki. Have a blast! May Allah bless you. May your wishes come true. Lebiuuuuu *ambui mulut ringan nya ilebiu awak* Takpe. Untuk kiki :p

MOHAMAD EKHMAL HISHAM BIN ROHIZAT
Happy birthday.
Happy birthday.
Happy birthday, ki.

Sapa sapa nak edit blog, boleh lah contact aku ya. Kalau nak mencantikkan blog tapi tak reti or tak ade masa, busy kerja ke study ke, mai cepat cepat pm aku di Facebook or dm aku di Twitter or thru wechat. Id: ikaasyafikaaNak duit raya? Jom join GA ni. Jom jom jom ^^ Klik SINI

Cacamarba


1 July 2014
Assalamualaikum guys. Jari ni dah menggeletor nak update blog tapi tak ada masa. Ye. Macam lah busy sangat. Busy tu idok. Penat. Duduk mengadap laptop dekat opis ni penat. Sama la macam mengedit blog. Nampak aje macam duduk saje saje mengadap laptop, tapi... Hmphhh.
Baru lepas baca entry Douglas, classmate terchenta. Ecewah^^ Dia story mory pasal internship dia. So, I'm thinking of telling you guys about my internship too. Saya buat dekat Kuantan. Dekat Kotasas Sdn Bhd. It's a property company but dekat office ni mainly house developing lah. Kut. Muehehe. Tu je?


Suka baca blog Douglas ni sebab dalam blog dia banyak gambau. Besau besau pulak tu. Ambui melaka sangat Syafiqah oi. Gambau, besau. Banyak gambar dia makan- makan. Suka. So ralit lah kejap tadi tekan button older post dia. Rindu. Konon. Haha. Lol


*iklan* *siaran tergendala*

2 July 2014
Sambung balik update. Sorry lah. Kena kacau semalam. Titiber kena edit blog and nak urgent. Ahem. Tak tidur malam lah jugek malam tadi. Tapi bestfriend punya kan, aku relakan. Acewah. Sebenarnya nak ajak korang semua join GA ni. Haaaa nak duit raya dak? *Sakan. Puasa baru empat hari dah citer duit raya* Eheh.

Klik SINI. Hadiah berjumlah RM 350 tunai. Saya, Cik Aimi Syafiqah adalah salah seorang penganjurnya. Meh nak tepek banner sikit.
*Comel pulak nampak banner gua buat ni* Naik lif tekan sendiri, seperti biasa. Dengan tak malunya. Mohon dimaapkan. Doodle credit to UKSworld ^^

Sorry lah entry ni cacamarba sikit. Main curi curi masa nak update, cenggini lah gayanya. Aku sekarang rasa macam nak tertonggeng terbalik dah. Huhu. Dah. Nak pi tolong mak incik buat kuih raya yang orang order. Then nak tengok Roommate Episode 9 then nak tidoq! Okay bye ^^ Muahhhh *bunyi tikus* Errr kbye :p



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...