HOME FOLLOW LOVE DESIGN FB TWITTER INSTA

Projek Balik Raya With Le' Pakwe


Assalamualaikum guys. Ambui tajuk, takleh panjang lagi ke brader? -.- Agak gila lah sehari dua ni kerja bersama seketul ulcer yang sangat manja. Dah lah kerja hari-hari angkat calls. Sadis sungguh lahai. Macam nak tercabut bibir sexy gua ni. Hmph

Rasanya, berat badan posibbly  makin menurun. Sebab terasa lah yang aku tak makan sangat. Kau bayang lah senget senget mulut aku weh time nak makan. Last last fed up, stop menyuap, angkat bontot bawak pinggan pergi sink basuh tangan then pi solat. Sedih :( *dugaan weh dugaan, syafiqah*

So malam semalam, my ayah nick (uncle) suruh pergi clinic. Dia bawak lah pergi Putramedic Kuantan lepas maghrib. Masuk consult dengan doctor. Doctor pun cakap ulcer aku yang manja tu besau. Mesti sakit kan. *Mesti la. Lagi mau tanya ka?* Doctor cakap dua minit, melayang almost MYR 40 ayah nick gua. Dapat lah cream dengan antibiotic. Aku memang 'berkenan' sungguh dengan meds ni.

Yang bestnya, masuk masuk pintu clinic teruih rasa macam sesak napaih, nak pengsan gua *okey. Pengsan tu hyperbole* Aku ni ada penyakit takleh bau clinic. Em. Time nak sapu cream tu, aku boleh buat poker face dah. Rileks je. Padahal mata dah berair, merah. Nak cakap nya yang dah biasa kena ulcer. Selalu aku kumur terus dengan Listerine. Tapi this time, dah jenuh kumur Listerine pun still tak okey, itu yang diheret ke clinic, tempat aku paling tak suka.


So harini, tengah hari tadi pergi lah dengan my aunt cari tiket balik raya. Tiket pergi KL je pun. Memang berlambak lah kan. Orang pakat balik kampung halaman. Mana nak luak tiket KL raya raya ni. Pergi KL sebab nak ber projek balik raya with le' pakwe. Hah pakwe sangat. 

Ceghiternya, aku nak balik kelantan dulu baru balik Perak dengan family. Perak tu kampung belah my mom. Memang tiap tiap tahun aku raya first dekat Perak. Oh family aku ni takde demokrasi sikit. Haha. Mang tetiap tahun Perak. Takde gilir-gilir. Tapi awal bulan ritu, tiket balik Kelantan dah habis. Grr. Tak menyempat, tak dan nak buat pape, tiket dah habis. Try lah cari tiket train dari Tg Malim - Kuala Kangsar. Boleh lah lepak dengan Ainaa kejap sehari dua. Tengok tengok dari 22 - 29 July punya tiket dah habis. So, last last balik lah dengan pakwe tercinta ni.

'Tarikh' tu penting. Mohon bubuh dalam reminder ya ^^ (Tu pasal gua enlarge sesiap gambau ni) Ahaks.

P/s: Kalau percaya aku balik ngan pakwe tu, memang lawok ler. Pakwe celah mana woi. Tapi betul lah, dia pakwe. Hiks. Tak sabarnya nak balik raya TT__TT *homesick*

10 comments:

  1. hehehe.. kneulser yee.. sabo deh..
    mesti xnikmat nak mkn kan.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpee. Tengok je lah lauk, perut lapar. Mulut takmau makan TT __ TT

      Delete
  2. Replies
    1. Tahu takpe nini TT __ TT


      P/s: Hoi, rindu gila :(

      Delete
  3. alahai.. sakit eh yunk ulser.. kita bengkak gusi pun nangissss..
    dugaan bulan pose..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah. Dugaan :(
      Tapi.
      Sakit gila TT _ TT

      Delete
  4. kurang air nih..:)

    kita sama, jenis yg tak suka mkn ubat..:(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...