HOME FOLLOW LOVE DESIGN FB TWITTER INSTA

Another Short Escape

Pose cam haremm. Tak graduate lagi kelas modeling kata ko.

Fuh. Harini hari paling malas nak bangun pagi since aku start internship. Pat ploh kali snooze alarm -.- Ish ish. Ni sebab berjalan tak sedor diri weekend haritu ler. Tetiap minggu berjalan je kerjanya. Perasan? Tengok sini ^^ Another short escape to KL. Sabtu pagi naik bus, then jumpa Syahmi and classmate time form 4 form 5 dekat MRSM Pengkalan Chepa dulu. Syahmi dah nak fly ke UK this September so camtu la starting kengkonon reunion kitaorang.

Saturday (23 08 2014)

Naik bus dekat Terminal Sentral Kuantan sampai Terminal Jalan Pekeliling Lama. Sampai KL around 1130. Syahmi and Khalid pick me up and ambik another classmates then kitorang ke 1 Utama. A really well spent day. Sampai sampai OU terus pi sapedek sebab semua dah pakat kebuloq. Makan dekat Carl's Jr. Burger dia apak besor. Seksa nau nak habis kan but then lepas almost an hour duduk situ, manage to habiskan that burger. Sembang sembang. Then kitorang pergi Swing Bat dekat rooftop OU tu. 

Front: Syahmi. From left: Me - Bell - Amir - Khalid - Lan ^^
Macam biasa mainnya tak pandai, gaya je lebih. Ye lah. Tak pernah-pernah main, tiba-tiba main. Pegang pun tak tahu. Wanna try again tapi nak cari cikgu dulu. Haha. Main nya best. That feeling bila bat kita kena bola tu memang awesome but kalau tak kena memang stress lah kannn. Then pergi main bowling. Lepas tu pusing-pusing mall tu then balik rumah Wawa sebab sleep over kat sana. Malam tu just bergosip sampai tertidur. *Gegirl. Mana boleh tinggal gossips dia*

Sunday (24 08 2014)

It's Sunday! Hehe. Hari yang ditunggu tunggu kononnya. But then pagi tu macam takde semangat. Penat semalam tak hilang lagi --'' Sakit badan pulak tu lepas swing bat. Grr. Then pukul sebelas keluar dengan my unbiological brother, Abang Mal (Ekhmal Hisham). Dia ni senior time dekat MRSM Pengkalan Hulu dulu. 

Kitorang pergi dekat Laman Seni, Seksyen 7 Shah Alam. Bergambar sakan la konon. Aku ni jenis malu kalau tangkap gambar depan orang. *Kalau selfie takpe. Sebab sorang-sorang* Haha.

Kengkonon Sundate ah ni ken ^^

Then pergi makan dekat Pizza Hut Seksyen 7. Aku makan Seafood Lasagna *all time favourite* dengan Berrylicious ^^ Abang Mal makan Beef Meatball Spaghetti dengan Lemon Freeze. Then kitorang decided to watch a movie. Padahal kena rushing sebab bus balik Kuantan pukul 6 petang. Time tu dah pukul 3. Pergi la AEON Bukit Raja. Sampai sana around 3 suku and ambik slot pukul 3 suku jugak. Tengok cerita LUCY. Best ceriter tu ^^ Lepas tengok movie terus rushing to Terminal Jalan Pekeliling Lama, byebye byebye Abang Mal then naik bus dekat situ. *Dah macam kartun rasanya time tu*

#LorongBelakang
Angle ni macam nak mainkan perasaan aku je. Nampak tinggi dalam gambar tapi kenyataannya, harem.
"If the world could remain within a frame like a painting on a wall, I think we'd see the beauty and start staring in awe."

Aku bukan la jenis tangan cair *apakah? simpulan bahasa mana aku petik ni? Otak cair ade la kan* I mean, aku ni bukan la kreatif; pandai melukis (especially) tu but I really do enjoy art. Suka 'lemas' dalam those thing; tak kira la paintings, music and writings; poems.

Overall, thanks for a great weekend. It's tiring but it's worth it. Hope to meet all of you again soon. Kena cepat update sebab weekend ni ada another escape. Sakan ko, Syafiqah! Haha *happy plus rasa nak menangis mengenangkan sakit badan - penat but that's okay ^^ *

Kanak kanak paling riang yang pernah aku jumpa -.- Heheh
P/s: Okay aku penat gilaaaaaaaaaaaa. Asdfghjkl. P E N A T😭

32 comments:

  1. Haha. Kalau penat, pergi rest okay Aimi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak rest kena tunggu malam TT Sebab tengah kerja. Kat opis :(

      Delete
  2. sumpah mi, aku publish entry aku sebelum datang sini, pergh, format tulis entry kita sama gitchu. ni fefeeling jodoh ni. ahem2, gambar yg angle nampak tinggi tu, boleh buat comcard model tu. ahaha. btw, aku yg duk selangor ni pun belum pernah pg Lorong Belakang tu, cambest jer..cambest jer, nnt ada short escape lagi ea? nnt update lagi ok mi. Eh, ni aku dtg nak btau, aku pun ada short escape gak, samalah weols pun sleep over rumah org. eh, apsal byk sgt sama ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weh pergilah pergilah weh #lorongbelakang tu. Pergilah. Aku paling suka bila anas mai blog aku. Comment dia tu dah macam karangan. Ni aku sayang nih ! Haha. Kita sama? Al maklum lah kita kan berjodoh. Haa gitchuuuu :p Haha

      Delete
  3. Replies
    1. Kat laman seni, seksyen 7 shah alam. Pergi la situ ummi ^^

      Delete
  4. lawa ni... kat shah alam ada juga ya...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #7. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/08/senarai-url-blog-7.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat shah alam la ni kak mia ^^ Welcome and thanks jugak for listing :)

      Delete
    2. La kat Shah Alam rupanya temapt tu.. Ingat kat mana la.. Tak perasan pulak mural tu pernah ada... selalu bergambo dekat gambo bas bagai.. haha.

      Delete
    3. Abdul Rahman: Yang ni kat seksyen 7. Yang bas meja terlekat kat dinding tu kat seksyen 2 :)

      Delete
  5. Assalamualaikum dik. bestnya short escape dia ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Hihi. Best tapi tiring la :)

      Delete
  6. Bestnya :D Rest laa.. tidur kejap, penat tuh ty hilang :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Kinda resting for this whole week. Tidur awal memanjang ;)

      Delete
  7. Heloknya tempat ni! :D btw jemput singgah ke blog SM kalau sudi :)

    http://santanmanis.blogspot.com/2014/08/wira-malam-bukan-sekadar-pendekar-pilih.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sudi singgah sini ^^ Nanti kita singgah blog awak insya allah :)

      Delete
  8. best kn kt lorong ni.. ramai dah pegi amik gmbar kt sini.. cntik sgtt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kann :) Aimi pun baru first time pergi. Padahal lama sangat dah teringin nak pergi :)

      Delete
  9. Replies
    1. Heeee. Suka la kalau awak happy tengok kitaaaa ^^ *Plis jangan puji. Nanti kembang. Haha*

      Delete
  10. salam kenal dari ros.. Ros singgah sini dan follow.. dari segmen mamaniza.

    ReplyDelete
  11. Rajin betul jalan-jalan.
    Follow sini :)
    http://nurulzayani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. wahhhhh jalan sakan ye.. enjoy puas2 ye aimi.. weeeee

    ReplyDelete
  13. Jalan sakan ni..patut pun penat giler..hihi.. done follow sini.. jemput kembali..

    http://prettyiz.blogspot.com/2014/09/giveaway-blogwalking-bersama-mamanizacom.html

    ReplyDelete
  14. Singgah dari segmen mamaniza.com : http://www.cekgunorazimah.com/2014/09/giveaway-blogwalking-bersama-mamanizacom.html

    ReplyDelete
  15. seronok tempat tu ^^ stay Selangor selalu pi lah sambil2 shopping :3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...