HOME FOLLOW LOVE DESIGN FB TWITTER INSTA

Buat Aku Tersenyum

Assalamualaikum lovelies. Sementara mood menulis (yang teramatlah jarang nak ada kerna 'beliau' gemar kelaut) ni ada, baik aku update blog berhabuk ni. Lama sangat tak update. Thanks for this three wonderful years filled with happiness. Never thought that being in this group of weirdos buat aku rasa macam appreciated, rasa 'alive' sangat. Being in UPSI during this three sucks yet wonderful years buat aku rasa berat hati nak tinggalkan UPSI. Ada lagi plus minus tiga minggu kat sini. Ceh titiber pulak sentimental. Sendu jap ahkak. Kah. Since minggu orientasi, banyak wonderful things happened. I met like a lot of wonderful and crazy people. So, here I'm glad to list out the people that menghidupkan uni life aku. 
Warning: Entry ni mungkin panjang. Jadi sapa sapa yang rasa namanya tak mungkin dimention, takmau baca pun takpa aihh. Hiks. Sebabnya entry ini sangat wordy. Gambaq takdak. Yang tak di mention, jangan mara. Penat nak list satu satu. Hehe

Gizibes - Dayah, Annis, Nana, Putt, Yana
Kalau nak list out kan memory manis gula pahit hempedu kita ni, sampai tahun depan pun tak habis. But then, aku really enjoy korang punya companion. Since kita sekarang dekat uni, well, people yang aku spent time the most of, adalah korang. And no matter what kind of shit and flowers yang korang throw, aku accept dengan tangan terbuka dengan harapan korang pun menyambut shit and flowers yang aku baling kat korang dengan tangan yang lagi terlebih lebih terbuka. Yelah. Aku ni pun bukan baik, annoying lagi ada lah. Thanks for these three years. Kita dah macam sisters cumanya semester six ni aku rasa macam something off somewhere. I'm trying to be honest, no offense. Honestly, aku tak sabar nak habis diploma sebab aku rasa macam tawar hati, entah macam takda apa aku nak bawak balik as the sweetest from this last semester. Ada. Cuma aku kinda jealous tengok group of besties lain cam best je spend time together gether gi sana gi sini. And again, I am just saying. Aku tahu dalam kepala kita ni, kita dah set yang kita ni lepas diploma akan senang untuk selalu jumpa sebab six of us semua stay kelantan (which aku seriously rasa tak. It will be hard. Percayalah) But then again, I am just saying. Lebchuolls!

Geng Hebat: Kalau orang kelantan, dia panggil "Sek Hebak!" Haha - Azira, Jehan, Dena, Fateen, Anis, Farsha.
Serius cakap mula mula dulu aku takut sangat dengan korang. Haha. Especially Azira. Hihi *jangan marah* Sebab muka nampak garang. But then you are seriously the most caring person ever. Serious. I love you! Jehan pulak aku suka sangat dengar kau cakap. Tak kira lah sembang biasa ke public speaking ke presentation ke, aku suka dengar. And I think kau akan jadi a really excellent teacher yang memang serius hebat gila one day nanti sebab kau memang excellent bab bab explaining ni. Aku yang lembab ni pun paham kalau kau explain something yang at first aku tak paham. Dena, awak awat cute sangat? Haha. And what a really sedap voice you have!^^ Fateen, pelik pulak panggil fateen. Selalu panggil mak. Haha.

Chosen Six - Qeyna, Wawa, Nina, Adan, Nadh, Razi + Maz, Wan
Aku adore and amazed giler dengan friendship korang. Yes, And thank you sebab tambah sweet memories dalam uni life aku. Best main frisbee petang petang, main bola dalam hujan, main baling tepung telur time birthday, bbqs. Thanks Maz sebab ajar main ukulele. Serius. Nak belajaq lagi!^^ Razi, I'm not a Reebok girl. Wan, jadi dak nak pi Gua Tempurung? Haha

Geng Eming. Tibo pulak (nada safwan) eming jadi leader. Geng Zoo. Haha - Eming, Aishah, Rabi, Ila, Shamim, Mira
Hahaha. Korang semua best. Like seriously best. Best best best gila. Haha. Perasan dak benda alah ni makin lama makin pendek.

My amaaaaaaaaaaaaaaaaaazing blogger guy - Douglas.
Nothing much to say. I mean, have much to say but don't know how to put it in words. You're such a sweet guy, dougy <3 In whatever you do, I wish you good luck.

Syuyu / Syu Ayuu. Kah
Untuk pengetahuan, syuhada adalah seorang gadis kurus yang kengkonon nya perasan dia besaq sikit or tak berapa nak kurus sebab aku ni lagi kering daripada dia. Seriously, aku ingat dia ni jenis ganas rock rock gittew, sekali jumpa ayu baqhang. Lembut. Kalah aku, #Eh. Apa apa pun syu. It's nice being friend with you. Dalam wasep tweet memang kecoh macam kenal sepuluh tahun, jumpa depan depan jadi awkward tu perkara biasa. Muahahahaha. Nanti lepak lagi. Lebchu!

Ann / Banglong
Banglong gemuk yang kukenal since semester satu. Perangai gila nya sedikit sebanyak telah menjangkiti aku yang dahulunya sopan santun indah budi pekerti lemah lembut seperti gadis melayu terakhir ini. *Amboi kalau bab masuk lif tekan sendiri, saya memang pro* Ahah. Kawen jangan lupa jemput. Nak duduk kat tengah tengah ataih pelamin tu. Hahaha

And fellow classmates, Mun Yee, Suzanna, Atin, Mel, Efa, Fara, Moza, Farahin, Nini, Ain, Tresa, Elisa, Rashidah, Shah: Thanks for this three wonderful years. Good luck in whatever you do nanti after this. Sorry if i ever did something wrong dekat korang semua.

Lebchuolls from the bottom of my heart. Siapa yang tak di mention, jangan terasa hati. Goodluck in whatever you do after this programme - tak kiralah sambung belajaq ka kerja ka kawen ka. #Eh


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...