HOME FOLLOW LOVE DESIGN FB TWITTER INSTA

Siapa Cepat, Dia Dapat!

Assalamualaikum. Dalam previous entry haritu baru je cakap nak senyap tiga bulan sebab dah mengomel panjang dalam [entry] tu, tup tup harini keluar entry baru. Hihi. Straight to the point, ramai yang tanya service edit blog PyqaDesign ni macam mana. First of all, dia ada dua.

Basic Customized Edit Template
Advance Customized Edit Template

Beza Basic dengan Advance Package ni of course lah Advance package ni lagi fancy daripada basic. Banyak corak, banyak penggunaan warna (2-3), banyak variation font (2-3) etc. Kenapa variation nya 2-3 sahaja? Sebab kalau banyak2 pun tak lawa jugak, nanti akan serabut. Selalunya PyqaDesign charge RM80 for Advance Package and RM50 for Basic Package.

Note: PyqaDesign hanya design kan layout blog sahaja. Sebab haritu ada customer suruh manage kan blog dia sekali, post entry and etc. Tak dapek den nak nolong kalau mintak cenggitu. Bagi gaji lumayan sikit lah in shaa allah boleh $$$
 

 Jadi, apa yang sapa cepat dia dapat ni?
PyqaDesign nak bukak lapan tempat untuk customer dapatkan Advance Package + FREE Watermark + FREE Review dalam blog aimisyafiqah.com yang tak seberapa ini pada harga RM60 SAHAJA. Promotion valid dari 30/8/2015 until 15/9/2015. Just Whatsapp #MerdekaDiscount to 014-530 5706

Jom cepat! Apa tunggu lagi? (Ayat klise iklan hahaha tak reti betul bab bab potpetpotpet nak iklan-iklan ni) Tqsm, laff 
Design postcard, bookmark, business card etc. [Click Here]
Escapism: Must Have Item in Long Journey [Click Here]

Tempahan Edit Blog #18

Assalamualaikum. Baru siap design blog kak Ziana ni. Boleh terus ke blog Kisah Kami untuk tengok the whole new look of this blog. [Click Here] 
For any blog editing service request, boleh terus Whatsapp ke 014-5305706 for fast replies (within 24 hours tapi selalunya cepat je reply In shaa Allah) Senang cerita apa apa terus whatsapp lah senang.

PyqaDesign's Latest Update

Reminder: Entry ni banyak gambar. Posibility untuk lambat loading (macam tuan blog ni) itu tinggi haha

Assalamualaikum. Apecerita semua. Maap lah lama menyepi (even takde orang ambik tahu, nak bagitahu jugak. Hihi) Busy sikit. Sikit je. Busy buat lesen. Lebih kepada serabut sebenarnya. Nak cari kerja, tapi bila tengok vacancy qualification, semua nak yang ada lesen kan. Semalam test, lulus pun. Makanya, lepas ni ayuhlah kita job hunting. Tak larat dah dak emi ni nak goyang kaki menghabiskan beras dalam rumah ni,

Tapi kerja freelance still buat lagi. Designing. Bercakap pasal design, sekarang ada tambah service design. Ada buat design invitation card - kad kahwin, kad birthday party etc, kalau nak sekali dengan printing pun boleh adjust. Lepastu, boleh jugak kalau nak design postcard, bookmark, business card etc. Yang ni pun boleh adjust sekali dengan printing.

Sample Wedding Card 
Front
Back

IG-like wedding card: (1 side) *boleh req both sides.

Twitter-like wedding card: (1 side) *boleh req both sides.

Whatsapp-like wedding card: Size A4 bahagi 3
Front
Back



  FB-like wedding card: (1 side) *boleh req both sides.
Front
Back

Front
Back

Postcard-like wedding card
 Front


Sample Business Card (baru sempat design satu. haha)

Front
 Back

Harga depends on:

  • Material kertas
  • Warna/ Black & White
  • Quantity Copies (berapa banyak nak print)
  • Design
  • Etc


Main business nya designing. Printing tu kira minor je, sebab bukan saya yang print. Saya tolong uruskan urusan printing dengan carikan kedai untuk print your card. So, feel free to tell me what kind of card (the design) that you want, and akan di settle kan In Shaa Allah.

Sebarang pertanyaan (tanya pasal harga/ material/design etc) sila contact terus di Whatsapp 014-5305706, for fast replies. Kalau hantar chat kat inbox fb takut terlepas pandang sebab jarang sangat bukak. Thankyou (:

Kalau Dah Jodoh

Nota: Ini adalah entri umum (general). Tidak ada kena mengena dengan aku dan siapa siapa. Haha

Susah kan kita nak percaya benda yang kita tak nampak? Benda yang ada, tapi tak boleh nak dilihat secara fizikal oleh sepasang mata. Until one day kita experience sendiri benda tu, baru kita mula percaya. Sebab benda yang tak dapat kita lihat dengan mata ni, kadang-kadang kita boleh rasa dengan hati (dengan pertolongan akal)
 
Seriously, this 'kalau dah jodoh' thingy really amazed me and left me speechless.

Lari lah sejauh yang mungkin
Cari lah 1001 sebab untuk cuba berhenti (sayang)
Tolak (reject) lah berjuta kali pun


Kalau dah memang dia jodoh kita, at the end of the day, either kita akan pergi dekat dia or dia akan datang balik dekat kita. Mana mana lah. But yes, betul lah apa yang orang cakap. Kalau dah jodoh, takkan kemana.

Kita rasa plan kita dah cukup cun dah. Dah cukup smooth dah. Tapi kita lupa yang kita sebenarnya ada sehebat-hebat Planner dekat atas sana. Well. This road may seems harder, may seems uglier, may seems not fun, but every happiness will cost you much sadness. Just keep in faith! Mana nak datangnya pelangi kalau tak hujan kan? (: Isbir.


Insisted on wanting my ‘kalau’ so bad but hey... He knows best. Just pray for the best. (Ni pun takde kena mengena dgn aku haha kbye)



“...perhaps you hate a thing and it is good for you, and perhaps you love a thing and it is bad for you. And Allah knows while you know not. ” - Al-Baqarah 2:216


Doakan yang baik-baik saja.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...