HOME FOLLOW LOVE DESIGN FB TWITTER INSTA

Kalau Dah Jodoh

Nota: Ini adalah entri umum (general). Tidak ada kena mengena dengan aku dan siapa siapa. Haha

Susah kan kita nak percaya benda yang kita tak nampak? Benda yang ada, tapi tak boleh nak dilihat secara fizikal oleh sepasang mata. Until one day kita experience sendiri benda tu, baru kita mula percaya. Sebab benda yang tak dapat kita lihat dengan mata ni, kadang-kadang kita boleh rasa dengan hati (dengan pertolongan akal)
 
Seriously, this 'kalau dah jodoh' thingy really amazed me and left me speechless.

Lari lah sejauh yang mungkin
Cari lah 1001 sebab untuk cuba berhenti (sayang)
Tolak (reject) lah berjuta kali pun


Kalau dah memang dia jodoh kita, at the end of the day, either kita akan pergi dekat dia or dia akan datang balik dekat kita. Mana mana lah. But yes, betul lah apa yang orang cakap. Kalau dah jodoh, takkan kemana.

Kita rasa plan kita dah cukup cun dah. Dah cukup smooth dah. Tapi kita lupa yang kita sebenarnya ada sehebat-hebat Planner dekat atas sana. Well. This road may seems harder, may seems uglier, may seems not fun, but every happiness will cost you much sadness. Just keep in faith! Mana nak datangnya pelangi kalau tak hujan kan? (: Isbir.


Insisted on wanting my ‘kalau’ so bad but hey... He knows best. Just pray for the best. (Ni pun takde kena mengena dgn aku haha kbye)



“...perhaps you hate a thing and it is good for you, and perhaps you love a thing and it is bad for you. And Allah knows while you know not. ” - Al-Baqarah 2:216


Doakan yang baik-baik saja.


9 comments:

  1. amik last quote tu, paste kat sini. Benda yg x baik di pandangan kita tu, sbnrnya baik utk kita, and vice versa. Go Emi, post some more inspirational entries. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks nass. Btw inspirational eh ni? Hahaha

      Delete
  2. betul. bercinta then clash then bercinta dengan lapan belas orang pun, kalau dah jodoh tetap akan kawen dgn cinta yg first tadi. ada org yg bercinta then kawen dgn org lain, afterwards bercerai/mati then kawen dgn cinta pertama balik. jodoh itu misteri. hahahaha.

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum...yaya dah follow sini...saja...buat blogwalking..hehe....harap sudi follow yaya... www.yayacendana.com :) tq

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...